Ernstig verkeersongeval in Hoogeveen

Op de Boekweitlaan vond zaterdagmiddag 20 maart om vier uur een ernstig verkeersongeval plaats tussen vier auto’s.

Volgens meerdere getuigen, zouden de bestuurder van een zwarte Audi Station en een zwarte VW Golf aan het straatracen zijn geweest. Dit is nog niet niet door de politie bevestigd. Een automobilist die in een rode auto vanaf de Magnolistraat de Boekweitlaan opreed werd hard aangereden. Zo hard zelfs, dat het motorblok van de auto in het water terecht kwam bij de Christelijke Gereformeerde Kerk. De Audi en nog twee auto’s raak ook flink beschadig bij het ongeval. De bestuurder van de rode auto zat bekneld in zijn auto en werd door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald, bijgestaan door een traumateam, dat per helikopter gearriveerd was. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, onder begeleiding van een trauma-arts. De bestuurder van de zwarte Golf zou er volgens getuigen vandoor zijn gegaan, het kenteken van de wagen zou wel bekend zijn. Ook dit is niet door de politie bevestigd. Vanwege het ongeval, het onderzoek door de VOA en de berging, was de Boekweitlaan geruime tijd afgesloten.

Update: politiebericht van 21 maart.

Politie zoekt getuigen van ernstige aanrijding Hoogeveen

Hoogeveen – Op de Boekweitlaan in Hoogeveen, op de kruising met de Ericalaan en de Magnoliastraat, vond zaterdagmiddag 20 maart 2021 rond 16.00 uur een ernstige aanrijding plaats.

Bij deze aanrijding waren meerdere voertuigen betrokken. Een inzittende van een van de betrokken voertuigen, een 48-jarige man uit Hoogeveen, raakte bekneld. Hij moest door de brandweer worden bevrijd en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daarnaast raakte een tweede persoon, een 23-jarige man uit Hoogeveen, lichtgewond doordat hij vermoedelijk werd geraakt door een brokstuk van een van de voertuigen. Een bestuurder van een van de betrokken voertuigen, een 27-jarige man uit de gemeente Hoogeveen, is als verdachte aangehouden. Op dit moment is onderzoek naar de toedracht van deze aanrijding in volle gang.

Getuigenoproep

Door de politie is zaterdag ter plaatse onderzoek gedaan en er is gesproken met getuigen. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden waar iets op staat dat we in het onderzoek kunnen gebruiken. De politie wil graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben gezien, camerabeelden hebben of iets weten wat in het onderzoek van belang kan zijn. Neemt u hiervoor contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto’s: Freddie Prins – 112hoogeveen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *