Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Spam

Hier onder ziet u voorbeelden van spam e-mails die bij ons op de redactie binnenkomen. Deze mails zetten wij op de site, zodat u als bezoeker goed kunt zien, wat voor spam er zoal wordt verstuurd.

Mocht u een dergelijke e-mail in uw postvak krijgen; in geen geval op de links in de mail klikken, maar de mail direct verwijderen.

U kunt de valse mails vaak herkennen aan de spel- en grammaticafouten; punten, komma’s en dergelijke. Wat ook vaak voorkomt, is dat een handtekening een afbeelding is.

Vanavond om half zeven kwam er een e-mail van de Belastingdienst binnen in het postvak van onze redactie.

In eerste instantie leek het op een mail van de belastingdienst. Na de mail goed beken te hebben werd al snel duidelijk dat deze niet van de Belastingdienst afkomstig was.

De mail was niet aan een persoon gericht maar aan een heer/mevrouw. Ook stond er niet in de mail voor welke datum betaald moest worden. De bankrekening in de mail is niet van de Belastingdienst.

Dus alle reden om de mail snel te verwijderen en geen actie te ondernemen.

Mocht u toch twijfelen over uw aangifte van 2014, bel dan met de belastingdienst, zij kunnen u alles haar fijn uitleggen.

Hieronder de nepmail van de belasting dienst.

Geachte heer/mevrouw,

Bij controle van onze administratie hebben wij geconstateerd dat er een betalingsachterstand is ontstaan van uw belastingaangifte 2014. Wij hebben geprobeerd om het openstaande bedrag te incasseren, helaas is dit niet gelukt op het rekeningnummer dat bij ons bekend staat. Het huidige openstaande saldo bedraagt € 127,36. U ontvangt ook een schriftelijke herinnering die per post is verstuurd.

Thans verzoeken wij u vriendelijk om dringend het openstaande bedrag van € 127,36 te betalen. U dient het verschuldigde bedrag over te maken naar bankrekeningnummer NL19 INGB 0003 6320 37 ten name van "Belastingdienst" onder vermelding van "betalingskenmerk: 56782072".

Wij willen u erop wijzen dat, bij het uitblijven van de betaling, wij € 10,- kosten in rekening zullen brengen. U loopt verder het risico dat wij voor het verdere aanmaningstraject volgens de "Wet Incasso Kosten" 15% over het door u verschuldigde bedrag met een minimum van € 40,- aan kosten in rekening zullen brengen. Betaal het verschuldigde bedrag op tijd en voorkom extra kosten!

Wij zien uw betaling graag tegemoet en danken u voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Peter Veld

Directeur-Generaal Belastingdienst

N.B. dit is een automatisch verzonden e-mail, het is niet mogelijk deze e-mail te beantwoorden.

De afzender van deze mail is: belastingaangifte=belastingdienst.nl@turbo-smtp.info

Reacties

Tegenwoordig doen internetcriminelen er alles aan om je maar op een link te laten klikken. Zo kwam er op de redactie onderstaand e-mailbericht binnen, waarin men vermeld dat er door ons een MapFactor: GPS Navigation was gekocht. Nou, niet dus.

Mocht u een dergelijke mail van een besteld product in uw postvak krijgen, verwijderd deze dan direct en klik in geen geval op een link in de mail. Doet u dat wel, dan krijgt u een virus in uw pc en kunnen kwaadwilligen bij uw gegevens en wachtwoorden, met alle gevolgen van dien. Verwijder de e-mail dus direct.

Hieronder het bericht wat op de redactie binnenkwam.

Thank you for buying the following product:

Product Name:MapFactor: GPS Navigation

Order Number: EO3T3SDE3Z

Receipt Date: 13/07/2015

Order total: 27.99 €

If you did not authorize this purchase, please visit the App Store Cancellation Form within the next 12 hours in order to cancel the payment.

You can find the Apps Store Terms of Sale and Sales Policies by launching your App application and clicking on Terms of Sale or Sales Policies.

Afzender van de e-mail is: App Store <appss@apppli.com>

Reacties

Misschien hebt u er al iets over gehoord of gelezen, er worden door criminelen namelijk valse Ziggo phishing mails verstuurd.

In deze mail wordt gesuggereerd dat er onvoldoende geld op iemands rekening staat en dat u op een link moet klikken die in de mail staat. Doe dit nooit!!

Als u dit wel doet dan hebben de oplichters toegang tot uw computer, met alle gevolgen van dien. Zo kunnen zij bij uw gevoelige gegevens en kunnen zij uw foto’s en bestanden versleutelen.

Mocht u twijfelen of uw rekening wel of niet betaald is, neem dat telefonisch contact op met Ziggo.

Ook op onze redactie kwam zo’n mail binnen; hieronder ziet u een voorbeeld van een valse Ziggo mail.

Klantnummer: 2110927-2

Geachte heer/mevrouw,

U ontvangt deze e-mail omdat uit onze administratie gebleken is dat het door u te betalen bedrag voor de geleverde Ziggo diensten niet automatisch van uw rekening kan worden geïncasseerd. Wij verzoeken u vriendelijk het openstaande bedrag van € 209,69 alsnog aan ons over te maken. Door onderstaande stappen te volgen kunt u dit bedrag eenvoudig voldoen.

Vraag uw betaalgegevens op

Als u niet zelf betaalt, dan kunt u deze e-mail doorsturen naar de persoon of instantie die het openstaande bedrag dient te betalen.

Heeft u vragen?

Kijk op ziggo.nl/klantenservice voor meer informatie, wij staan hier dag en nacht voor u klaar. Of bel 0900-1884 (normaal tarief) of gratis 1200 met een vaste Ziggo lijn. Bereikbaar 7 dagen per week van 7.00 tot 23.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Hans Blom

Directeur Consumentenmarkt

Ziggo Services B.V., mede handelend onder de naam Ziggo, statutair gevestigd te Utrecht, KvK 62393944. BTW nr NL 854800748B01. De betreffende Algemene Voorwaarden voor de geleverde diensten, gedeponeerd bij de KvK Amsterdam, zijn van toepassing.

Afzender: factuur-ziggo@klantenservice.nl.

Reacties

Meld u aan voor de uitgifte van de Rabo Scanner

De Random Reader stopt binnen twee weken met werken!

Beste klant,

De Rabobank biedt veilige en gemakkelijke betaalproducten voor haar klanten. De afgelopen jaren heeft de Random Reader hierin een belangrijke rol gespeeld. De Rabobank introduceert de Rabo Scanner. De Rabo Scanner volgt de Random Reader op. Met de Rabo Scanner maakt u gebruik van digitale kleurcodes. Geen onhandige cijfercodes meer, maar een digitale kleurcode. Daarnaast is het gebruik van de Rabo Scanner veiliger.

U kunt niet meer inloggen met de Random Reader

Om veiligheidsreden verplichten wij het gebruik van de Rabo Scanner. Bij de Rabo Scanner ontvangt u een nieuwe betaalpas. Deze betaalpas is gebruiksklaar voor de Rabo Scanner. U kunt over twee weken alleen nog gebruik maken van uw Rabo Scanner in combinatie met uw nieuwe betaalpas. Met de nieuwe betaalpas kunt u contactloos betalen in meer dan 12.000 winkels in heel Nederland.

Vraag uw Rabo Scanner aan

U heeft nog geen Rabo Scanner, vraag zo snel mogelijk een Rabo Scanner aan. De nieuwe betaalpas krijgt u hierna automatisch thuisgestuurd. Als u geen Rabo Scanner aanvraagt, kunt u over twee weken geen gebruik meer maken van Rabobank Internetbankieren.

Vraag uw Rabo Scanner aan op https://www.bankieren-rabobank.nl/klanten-raboscanner. (De link verwijst naar http://ow.ly/KquFl Dus nooi op links in dergelijke mails klikken.)

Hartelijk dank voor uw medewerking

Met vriendelijke groet,

Rabobank

Afdeling klant communicatie.

Afzender: mail.rabobank.nl-nederland@planet.nl

Ook in deze mail weer de bekende spel- en grammaticafouten.

Reacties

De Random Reader stopt binnen twee weken met werken!

Beste klant,

De Rabobank biedt haar klanten veilige betaalproducten aan, om bankzaken te regelen met maximaal gebruiksgemak. De afgelopen jaren heeft de Random Reader hierin een belangrijke rol gespeeld. De Rabobank introduceert de Rabo Scanner. De Rabo Scanner volgt de Random Reader op. Met de Rabo Scanner maakt u gebruik van digitale kleurcodes. Geen onhandige cijfercodes meer, maar een digitale kleurcode. Daarnaast is het gebruik van de Rabo Scanner veiliger.

Met de Random Reader kunt u niet meer inloggen

Om veiligheidsreden verplichten wij het gebruik van de Rabo Scanner. Bij de Rabo Scanner ontvangt u een nieuwe betaalpas.

Deze betaalpas is gebruiksklaar voor de Rabo Scanner. U kunt over twee weken alleen nog gebruik maken van uw Rabo Scanner in combinatie met uw nieuwe betaalpas. Met de nieuwe betaalpas kunt u contactloos betalen in meer dan 12.000 winkels in heel Nederland.

Rabo Scanner aanvragen

U heeft nog geen Rabo Scanner, vraag zo snel mogelijk een Rabo Scanner aan. De nieuwe betaalpas krijgt u hierna automatisch thuisgestuurd. Als u geen Rabo Scanner aanvraagt, kunt u over twee weken geen gebruik meer maken van

Rabobank Internetbankieren. Vraag uw Rabo Scanner aan met onderstaande button. U wordt doorverwezen naar een beveiligde internetpagina van de Rabobank.

Hartelijk dank voor uw medewerking

Met vriendelijke groet,

Rabobank

Afdeling klant communicatie

Afzender: mail.rabobank.nederland@klantbericht.nl.

Reacties

Beste klant,

U maakt gebruik van een verouderde betaalpas. Wij raden u aan zo snel mogelijk een nieuwe betaalpas aan te vragen.

Onze nieuwe RSA-betaalpas voldoet aan de nieuwste veiligheidsvoorschriften. Wij bieden u de mogelijkheid de nieuwe betaalpas kosteloos aan te vragen. (tot 1 maart)

Vraagt u de nieuwe betaalpas na 1 maart 2015 aan, betaalt u 14,67 euro per betaalpas.

Let op: Na 1 april 2015 kunt u geen gebruik meer maken van uw oude betaalpas.

Waarom kiest u voor een nieuwe betaalpas?

•     De betaalpas is beter beveiligd tegen skimmen (gepatchte chip)  

•     Kleine bedragen contactloos afrekenen in meer dan 12.000 winkels in heel Nederland

•     Uw rekening is verzekerd en beschermd tegen malware en skim-aanvallen

Klik op onderstaande button om de RSA-betaalpas direct kosteloos aan te vragen.

U wordt doorverwezen naar een beveiligde internetpagina van de Rabobank.

Afzender: Rabobank klantenservice: nieuwsbrief@rabobank.klant.nl.

Reacties

U maakt gebruik van een verouderde Digipas. SNS Bank biedt klanten de mogelijkheid om de nieuwe Digipas t.w.v. 27,99 euro tijdelijk kosteloos aan te vragen. Let op: Met uw huidige Digipas heeft u vanaf 1 maart 2015 geen toegang meer tot Mijn SNS.

Klik op onderstaande button om de SNS Digipas direct aan te vragen;

 

SNS Bank werkt samen met het Wereldbank recycle programma. U kunt uw oude digipas inleveren, zodat wij deze kunnen recyclen. Dan vergoedt SNS bank, voor u, de kosten van uw nieuwe Digipas.

Afzender: SNS Bank: nieuwsbrief@snsbank.klant.nl.

Reacties

Afzender: Rabobank klantenservice: nieuwsbrief@rabobank.klant.nl.

Reacties