Zoeken
Loading

Politieberichten van de provincie Overijssel

Politie houdt man aan voor mishandeling NS-personeel

Zwolle - Op zaterdagmiddag 16 juli hield de politie een 39-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan voor mishandeling van NS-personeel.

De man had geen geldig vervoersbewijs en ook geen identiteitsbewijs. Toen er in de rugzak van de man werd gezocht naar zijn identiteitsbewijs, ging de man door het lint en begon met het NS-personeel te  vechten.

Politie houdt twee mannen aan voor poging diefstal/inbraak camper

Hengelo - In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Oude Bornseweg.

Een melder had gezien dat een aantal personen probeerden in te breken in een camper. De politie trof aan de Oude Bornseweg een 16-jarige jongen uit Enschede en een 32-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aan. De laatste had inbrekersgereedschap bij zich. Bij de camper werden vernielingen aangetroffen.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Politie houdt man aan voor mishandeling

Oldenzaal - Op vrijdagavond 15 juli hield de politie een 30-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan voor mishandeling.

De man had aan de Asterstraat samen met een aantal andere personen een 79-jarige man uit Beuningen mishandeld. De overige personen waren toen de politie kwam niet meer aanwezig. De 79-jarige man was gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de mishandeling was. De politie onderzoekt de zaak.

Meisje houdt winkeldief aan

Almelo - Op vrijdagmiddag 15 juli zag een medewerkster van een winkel aan de Galerij dat een man iets uit de winkel weg nam zonder te betalen.

De man verliet vervolgens de winkel. De medewerkster zette de achtervolging in en riep naar de man dat hij moest blijven staan. Meerdere mensen zetten de achtervolging in en een 16-jarig meisje hield de man tegen en samen met de medewerkster bracht zij de man naar de winkel terug. Terwijl de medewerkster de politie belde en zicht had op de situatie, bleef het meisje bij de man. De man probeerde er weer vandoor te gaan en beet en trapte daarbij het meisje. De man wist via een deur buiten te komen maar werd door de medewerkster en het meisje en een medewerker van een andere winkel weer naar binnen gewerkt waarna de politie werd gebeld en de man, een 36-jarige inwoner van Almelo, werd overgedragen aan de politie.

Politie houdt man aan voor poging woninginbraak

Enschede - Op vrijdag 15 juli trof een bewoner van een woning aan de Waldeckstraat een onbekende man aan in zijn woning.

De man kon geen goede verklaring geven voor zijn aanwezigheid in de woning. De politie werd gebeld en de 51-jarige man uit Enschede werd aangehouden.

Politie houdt man aan voor inbraak in winkel

Deventer - In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juli krijgt de politie een melding van inbraak in een winkel aan de Zwaluwenburg.

Een getuige meldt dat twee verdachten er met tassen op de fiets vandoor zijn gegaan. De politie houdt een van de twee verdachten, een 23-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan. De politie treft de andere man niet meer aan.

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van inbraak/diefstal

Staphorst - In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juli ontving de politie een melding van een verdachte situatie aan de Oeverlandendwarsweg.

Twee jagers hadden een onbeheerde auto aangetroffen waarna er vervolgens twee mannen aan kwamen lopen die aangaven dat het hun auto betrof. De jagers vertrouwden het niet en belden de politie. De politie trof in de auto inbrekersgereedschap aan. In de berm en in een weiland naast de Oeverlandendwarsweg werden een breekijzer en tuingereedschappen aangetroffen. Bij een schuur werden sporen van inbraak aangetroffen. Hierop werden beide mannen, een 55-jarige man uit Amersfoort en een 40-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats, aangehouden.

Reacties

Politie zoekt getuigen van onenigheid tussen twee mannen aan Krabbenbosweg

Hengelo - Op vrijdag 15 juli tussen 11:40 en 11:50 uur vond aan de Krabbenbosweg ter hoogte van de kruising met de Mariastraat bij de bushalte een incident tussen twee mannen plaats.

Beide mannen legden bij de politie tegenstrijdige verklaringen af. Daarom is de politie op zoek naar getuigen van dit voorval die mogelijk duidelijkheid rondom de toedracht van dit incident kunnen geven.

Politie zoek getuigen

Heeft u iets gezien of beschikt u over informatie die tot de dader van dit voorval kan leiden? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of meld het anoniem bij Bel M 0800-7000.

Scholieren nemen een kijkje in de keuken van de politie

Deventer - Vandaag, vrijdag 15 juli 2016, brengen 30 scholieren van het Canisius in Almelo en het Etty Hillesum Lyceum in Deventer een bezoek aan de politie. De dag is georganiseerd door collega’s van het team Deventer. Nadat vanochtend de Politieacademie in Apeldoorn werd bezocht, nemen de leerlingen vanmiddag een inkijk in het politiewerk op het bureau in Deventer.

Vanuit een aantal middelbare scholen kreeg de politie in Deventer een verzoek om een dergelijke dag. Op beide scholen zaten diverse leerlingen die zich aan het oriënteren zijn op hun vervolgopleiding en interesse hebben in een mogelijke politieopleiding. Om deze leerlingen een betere kijk te geven op de inhoud van het politiewerk en de opleiding, is de dag geboren. De leerlingen zijn geselecteerd door decanen van beide scholen.

Academie

Op de Politieacademie konden de scholieren vanochtend ervaren hoe het is om politiestudent te zijn. Na het verkrijgen van de nodige informatie over de opleiding kregen de scholieren een rondleiding en kon er meegekeken en geoefend worden. Uiteraard was er ook ruimte om met politiestudenten te praten.

Speeddates

Het middagprogramma vindt plaats op het politiebureau in Deventer. Hier wordt de briefing bijgewoond en krijgen de scholieren een rondleiding. Als afsluiting van de dag staan er speeddates met politiemensen uit verschillende disciplines op het programma. Van rechercheur tot ME'er en van wijkagent tot hondengeleider.

Politie zoekt belangrijk getuige, bestuurder van Renault Twingo

Holten - Hij of zij is mogelijk een waardevolle getuige voor het onderzoeksteam van het schietincident.

Het rechercheteam dat het schietincident van donderdag 7 juli in Holten onderzoekt wil heel graag in contact gekomen met de bestuurder die omstreeks 2.40 uur over de Drostenstraat in Holten reed.

De Twingo werd met hoge snelheid ingehaald door de Volkswagen Golf die werd achtervolgd door een opvallende politieauto die de optische- en geluidsignalen voerde.

Weet u wie de bestuurder was van deze Renault Twingo? Of heeft u nog andere belangrijke informatie die met het schietincident te maken heeft? Neem dan contact met de politie op. Het rechercheteam wil graag met deze belangrijke getuige in contact komen.

 Dit kan via 0900 8844 of via het digitaal meldformulier.

Politie houdt man aan voor poging diefstal duiven

Overdinkel - In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juli hield de politie een 48-jarige Oekraïnse man aan voor poging diefstal. Een melder had twee mannen gezien die zich verdacht gedroegen aan de Goormatenweg.

De mannen waren over een hek geklommen. In de auto waaruit de mannen waren gekomen, werd de 48-jarige Oekraïner aangetroffen. Op het terrein werd een mand aangetroffen met daarin een aantal duiven die men kennelijk had getracht weg te nemen. Bij de 48-jarige man werd een vilmes aangetroffen. Hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt (wet wapens en munitie).

De politie zocht nog met de surveillancehond naar de tweede man maar deze werd helaas niet meer aangetroffen. Mocht u over informatie beschikken die kan leiden tot de identificatie en opsporing van de tweede verdachte, neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of bel Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie houdt man aan voor verboden wapenbezit

Enschede - In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni hield de politie een 33-jarige man uit Enschede aan voor verboden wapenbezit.

De man had op de Stadsgravenstraat onenigheid gehad met een aantal andere personen en had daarbij het mes in handen gehad. Een andere man had dit mes afgepakt en de politie gebeld. Het mes werd door de politie in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen dodelijke aanrijding

Zwolle - Bij een verkeersongeval op de Blaloweg in Zwolle raakte een in de nacht van maandag op dinsdag 12 juli een 23-jarige motorrijder uit Zwolle zwaar gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een dag later aan zijn verwondingen overleed. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de aanrijding.

Rond 00.12 uur kwamen op de kruising van de Blaloweg en de Katerdijk een bestelbus en een motorrijder met elkaar in botsing. De motorrijder raakte hierbij zwaar gewond is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een dag later aan zijn verwondingen overleed.

De politie startte een onderzoek naar de exacte oorzaak van de aanrijding en sprak al met verschillende getuigen. Nu vraagt de politie aan mensen die wel getuige waren, maar nog niet met de politie hebben gesproken om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Reacties

Dankzij oplettende getuige geen fietsen gestolen bij station

Dalfsen - Politie heeft twee mannen uit Arnhem aangehouden voor poging diefstal.

oplettende getuigen heeft op woensdag 13 juli de politie gebeld nadat zij zag hoe twee mannen bij het station in Dalfsen fietsen aan het inladen waren in een bus. De gealarmeerde agenten kregen door dat de bus vanuit Dalfsen richting Heino zou zijn gereden. Op de Heinoseweg zagen agenten de betreffende bus rijden. Ze hebben de bus gecontroleerd. De bestuurder was een 18-jarige man uit Arnhem. Naast hem zat een 25-jarige plaatsgenoot. De getuige had verklaard dat de mannen met de bus bij het zien van de vrouw de fiets weer uit de bus hadden gehaald en bij een andere fiets op de grond hadden gegooid, ongeveer 20 meter van de plek waar de fietsen in eerste instantie hadden gestaan. De mannen werden daarom aangehouden voor poging diefstal fietsen. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau, opgesloten en in verzekering gesteld.

Politie houdt vijfpersonen aan bij drugsactie

Enschede - Om drugsoverlast rondom Willem Wilminkplein te beperken heeft politie weer speciale actie uitgevoerd.

Op woensdagmiddag 13 juli heeft de politie zowel onopvallend als opvallend speciale inzet gepleegd op personen die overlast verzaken in en om het Willem Wilminkplein in Enschede.

Er zijn 4 mannen (23 en 19 jaar uit Rotterdam, 39 en 41 jaar uit Enschede) en 1 vrouw (38 jaar uit Enschede) aangehouden. Er is zowel harddrugs, telefoons als geld in beslaggenomen.

De personen zijn aangehouden omdat zij verdacht worden van handelen en het in bezit hebben van harddrugs.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Politie onderzoekt straatroof

Raalte - Een (nog) onbekende man heeft woensdagmorgen 13 juli rond 5.45 uur de bewoner van een huis aan de Beukensingel beroofd. De man moest onder bedreiging van een vuurwapen een tas afgeven. Daarna ging de dader ervandoor in een grijze auto, vermoedelijk een Volkswagen. De politie onderzoekt de straatroof en is op zoek naar getuigen.

De bewoner wilde rond 5.45 uur weg gaan. Bij zijn auto werd hij door een (nog) onbekende man bedreigd. Hij moest een tas afgeven en daarna rende de man naar een kleine grijze auto die geparkeerd stond in de Elzenlaan. Waarschijnlijk was dit een grijze Volkswagen. De dader stapte bij iemand in deze auto en daarna reden ze weg in de richting van de Westdorplaan.

Getuigenoproep

Er is een signalement bekend van de dader. Het gaat om een man. Hij droeg een lichte broek, donkere bovenkleding en hij had zijn gezicht bedekt. De politie is meteen een onderzoek gestart. Agenten hebben in de omgeving gezocht en er is buurtonderzoek gedaan. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen. Hebt u rond 5.45 uur in de omgeving van de Beukensingel de dader zien lopen? Zag u in de omgeving van de Westdorplaan een grijze auto met twee personen rijden? Of hebt u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000.

Heeft u informatie met betrekking tot dit incident, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Verdachte aangehouden voor fietsendiefstal

Hardenberg - Dankzij een alerte getuige hebben agenten een 23-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor fietsendiefstal of heling van een fiets. De vrouw zag de man lopen met een e-bike en vertrouwde de situatie niet. Ze kende de man, sprak hem aan en volgde hem naar een woning aan de Beatrixstraat. Eén van de bewoners van de woning is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

Maandagmiddag zag de vrouw de man op de Gramsbergerweg lopen met een afgesloten elektronische fiets. Ze sprak de man er op aan, maar hij zei dat het een fiets van een bekende was. Hij leverde de fiets af bij een woning aan de Beatrixstraat. De vrouw was met hem meegelopen en vroeg de bewoners naar de fietssleutel. Zij konden geen sleutel laten zien. Daarop is de politie geïnformeerd. Agenten hebben de man aangehouden en de fiets in beslag genomen. Later die middag werd, na een bericht op Facebook, bekend dat de fiets was gestolen bij een school aan de Parkweg. De politie heeft dinsdag 12 juli één van de bewoners van de woning aan de Beatrixstraat aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Er is een onderzoek ingesteld.

Politiechef over openbaar maken rapport vuurwerkramp Enschede

Apeldoorn / Enschede - 'Weinig onderzoeken hebben meer impact gehad op slachtoffers, getuigen en eigenlijk de hele samenleving, dan het onderzoek naar de vuurwerkramp op 13 mei 2000 in Enschede', aldus Stoffel Heijsman, politiechef Oost-Nederland. 'Het onderzoek was complex en omvangrijk en omvatte veel facetten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het optreden van de politie grote aandacht krijgt van nabestaanden, betrokkenen, het publiek, de politiek en de media. Het onderzoek heeft van de politie enorme inzet gevraagd en was gericht op waarheidsvinding, zodat slachtoffers en nabestaanden duidelijkheid zouden krijgen over wat heeft geleid tot deze ramp. Het onderzoek heeft overigens ook enorme impact gehad op de rechercheurs en hun inzet en passie staan buiten twijfel.

Jammer genoeg hebben alle inspanningen niet geleid tot een glashelder beeld van de oorzaak. Hierdoor zijn vragen volgens sommigen vijftien jaar na dato niet afdoende beantwoord. Dit lijkt mij de reden dat er door sommigen gevraagd is om openbaarmaking van een onderzoek door het bureau Interne Zaken van het voormalige politiekorps Gelderland-Midden (uit 2004).

Door dit bureau is op verzoek van de burgemeester van Enschede onderzoek gedaan naar een aantal aspecten in het onderzoek van de vuurwerkramp. Naar aanleiding van die eerdere rapportage is de rijksrecherche een onderzoek gestart.

Uit deze rapportage kwam onder meer naar voren dat er op een niet-professionele wijze met een sporendrager (een rode sportbroek) is omgegaan. In het rapport wordt omschreven dat de broek mogelijk gecontamineerd was en dat deze uitgesloten zou zijn als bewijsmiddel als dit bekend zou zijn geweest ten tijde van de rechtszaak. De rijksrecherche concludeerde anders en dit werd later ook nog eens bevestigd door de nationale ombudsman.

Deze conclusies liggen in lijn met een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut. Daarin is een oordeel gegeven over de omgang met het bewijsstuk (de rode broek) en de  gevolgen daarvan in de bewijsvoering. Op grond daarvan heeft de rechter de broek als bewijsstuk meegenomen in zijn oordeelsvorming. Het Gerechtshof heeft gesteld, dat "zelfs als er met de broek grappen zijn uitgehaald, de sporen op de broek daardoor toch niet zijn veroorzaakt".

Overigens sluiten de verklaringen die door betrokkenen bij dat incident zijn afgelegd niet op elkaar aan, waardoor een gebrekkig beeld ontstaat van wat er zich heeft voorgedaan.

Deze rapportage is een interne rapportage en om die reden niet openbaar gemaakt. Begin mei sprak de rechter uit dat dit rapport uiterlijk 19 juli openbaar gemaakt moet worden en aan dat besluit geven we natuurlijk gehoor."

Stoffel Heijsman, politiechef Oost-Nederland.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Politie onderzoekt melding mishandeling

Zwolle - De politie doet onderzoek naar een melding die maandagmorgen 11 juli binnenkwam. Een 45-jarige man uit Zwolle zou in zijn woning aan de Middelweg gestoken zijn. Hij was lichtgewond en is in de woning behandeld door ambulancepersoneel. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd.

Rond 9.00 uur kwam er een melding binnen dat de man gestoken zou zijn met een mes. De melding werd gedaan door een kennis die contact had met de man. Agenten zijn meteen ter plaatse gegaan. De man bleek een lichte verwonding te hebben in zijn halsstreek. Medewerkers van de ambulance hebben de man behandeld. De politie heeft onderzoek gedaan in de woning en buurtbewoners ondervraagd. Het is op dit moment niet duidelijk wat er in de woning heeft plaatsgevonden.

Bereikbaarheid en beschikbaarheid politie in vakantieperiode

Borne - De politie is uiteraard ook in de vakantieperiode 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u beschikbaar en bereikbaar.

In de vakantieperiode van 18 juli tot en met 28 augustus 2016 bent u van harte welkom voor o.a. het stellen van vragen, voor het doorgeven van meldingen en voor het doen van aangifte. We vragen u wel om eerst een afspraak te maken, voordat u het politiesteunpunt in uw gemeente bezoekt. Bij het plannen van afspraken wordt er qua tijd en plaats, zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen. We leveren hierin maatwerk. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de politie via tel. 0900-8844.

Politie 24/7 bereikbaar en beschikbaar

De politie is altijd bereikbaar via het alarmnummer 112. Bel 112 bij spoed en verdachte situaties. Voor overige vragen, voor advies, voor het maken van een afspraak of voor het doen van meldingen belt u met 0900-8844.

Aangifte doen

Voor het doen van aangifte kunt u voor veel zaken ook digitaal aangifte doen, via www.politie.nl. Verder is het mogelijk dat we bij u thuis of op locatie komen om uw aangifte op te nemen. U kunt hiervoor via tel. 0900-8844 een afspraak maken.

Politie.nl

Op politie.nl vindt u meer informatie over de politie.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Man aangehouden voor verboden wapen bezit

Zwolle - Een 25-jarige man uit Enschede werd op zaterdagavond 9 juli rond 19.00 uur aangehouden op de Diezerstraat. Eerder daarvoor ontving de politie meldingen dat er een jongeman met een vuurwapen zou rondlopen op de Nieuwstraat. Na enig speurwerk werd de verdachte op basis van het opgegeven signalement aangetroffen op de Diezerstraat. Het vuurwapen dat hij bij zich had bleek nep te zijn maar wel voor afdreiging geschikt. Daarnaast bleek de man meerdere zakjes met wit poeder bij zich te hebben. Hij werd aangehouden in ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het nepwapen en de zakjes poeder werden in beslag genomen.

Tweetal aangehouden voor openlijk geweld

Hengelo - Twee mannen van 23 en 26 jaar uit Enschede werden op zondagmorgen 10 juli rond 02.30 uur aangehouden op de Marskant. De twee maakten onderdeel uit van een grotere groep en waren betrokken bij een vechtpartij waarbij over en weer rake klappen werden uitgedeeld. De twee werden ingesloten op het bureau. Een 23-jarige inwoonster van Hengelo deed aangifte van mishandeling. Naar de toedracht van de vechtpartij wordt een nader onderzoek ingesteld.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties