Zoeken
Loading

Politieberichten van de provincie Overijssel

Zakkenrolster op heterdaad gepakt door personeel

Almelo - Maandagmiddag, even voor tweeën is een 34-jarige vrouw uit het Duitse Hamm aangehouden door winkelpersoneel van een modewinkel aan de Galerij in Almelo. Kort na de aanhouding werd de vrouw aan de politie overgedragen. Een tweede persoon wist te ontkomen.

De verdachte was bij haar slachtoffer tegen de tas gelopen om zo de aandacht af te leiden. Het 18-jarige slachtoffer vertrouwde het niet en waarschuwde het personeel die op hun beurt de verdachte aanhielden. Controle in de systemen van de politie toonde aan dat de vrouw al vaker voor zakkenrollerij was aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie zoekt getuige die met vermiste man sprak

Kampen - De politie is op zoek naar een mogelijke getuige rond de vermissing van Erik van Lagen uit Kampen. Vorige week donderdagochtend 21 juli werd de vermiste man gezien met een andere man op de parkeerplaats bij een flat aan de Scheerling in Kampen.

Detailopname van uniformen motoragenten 

De politie wil graag in contact komen met deze man. Bent of kent u deze man? Of hebt u andere informatie rond de vermissing van Erik van Lagen? Bel dan de politie via 0900-8844 of tip via politie.nl.

Inbrekers aangehouden dankzij snelle samenwerking

Laren, Bathmen - Door een snelle samenwerking tussen verschillende politieteams konden in de nacht van maandag op dinsdag op de A1 ter hoogte van Bathmen twee mannen worden aangehouden die er van worden verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning in Laren.

Rond 04.30 uur kwam een melding binnen dat bewoners van een woning aan de Verwoldseweg in Laren twee inbrekers hadden overlopen. De inbrekers hadden onder meer een laptop meegenomen en waren vertrokken in een grijze of witte auto.

Door de meldkamer werden politie-eenheden van het district Noord- en Oost-Gelderland, Deventer en Twente aangestuurd om naar de auto van de verdachten uit te kijken.

Agenten uit Twente zagen korte tijd later op de A1, ter hoogte van Bathmen, een auto rijden met een kenteken uit Litouwen. De auto werd voor een controle staande gehouden op een parkeerplaats. In de auto lag een laptop die afkomstig bleek te zijn uit de woning in Laren.

Daarop werden de twee mannen van 25 en 35 jaar oud, afkomstig uit Litouwen, aangehouden.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Gewapende overval op cafetaria, getuigen gezocht

Enschede - De politie is op zoek naar getuigen i.v.m. een gewapende overval op cafetaria aan de Poolmansweg in Enschede.

Op zondag 24 juli is omstreeks 16.45 uur een cafetaria aan de Poolmansweg in Enschede overvallen. De medewerkster van de cafetaria werd door de overvaller gedwongen, onder bedreiging van een wapen, om geld af te geven. Ook een aanwezige man in de cafetaria werd bedreigd door de overvaller. De overvaller ging er na de overval vandoor op een witte scooter over de Poolmansweg in de richting van de Elferinksweg. Signalement van de overvaller: tussen 18 en 20 jaar oud, ongeveer 1.85 meter lang, beige/grijze sweater met capuchon, donker petje en een groene wijde broek. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en komt graag in contact met mogelijke getuigen. Als er mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben dat met deze overval te maken kan hebben, dan worden zij verzocht om contact op te nemen met de politie in Enschede, via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, via tel. 0800-7000.

Oplettende burgers zorgen voor aanhouding verdachte door politie

Haaksbergen - Oplettendheid van burgers leidt tot aanhouding door politie van man, die vermoedelijk goederen heeft gestolen uit een camper.

Op zondag 24 juli omstreeks 08.00 uur zagen twee oplettende burgers dat een man zich verdacht gedroeg op een parkeerplaats aan de Sterrebosstraat in Haaksbergen. De getuigen hadden gezien dat een man wat had weggenomen uit een camper die daar geparkeerd stond en daarna vertrok met de fiets. Een van de oplettende burgers heeft de fietser met de auto gevolgd en ondertussen de politie gealarmeerd. De politie kreeg door waar de man fietste en op de Heetpasweg kon de politie de verdachte aanhouden. De verdachte, een 57-jarige man uit Enschede is overgebracht naar het arrestantencentrum van de politie in Borne, waar hij is ingesloten. De oplettende burgers worden bedankt door de politie en ontvangen een attentie voor hun oplettendheid en goed handelen.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Man aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

Hengelo - Agenten hebben zaterdagavond 23 juli een 20-jarige man uit Hengelo aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Op de Berfloweg reden ze achter de man. Hij verhoogde zijn snelheid, reed harder dan is toegestaan, haalde auto’s in en creëerde zo onveilige situaties.

Op de Breemarsweg is hij staande gehouden. De agenten hebben de man aangesproken op zijn rijgedrag en vorderden zijn rijbewijs in. Hij schold de agenten uit en is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en belediging. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor heling fiets

Deventer - De politie heeft zaterdagavond 23 juli op de Holterweg een 18-jarige man uit Deventer aangehouden voor heling van een fiets. Een alerte man herkende de fiets als de gestolen fiets van zijn dochter en belde de politie.

Na controle bleek de fiets inderdaad gestolen te zijn. Agenten hebben de 18-jarige man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen. Er is een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden na belediging

Zwolle - De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juli op de Schuurmanstraat een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij agenten beledigde, niet voldeed aan een stopteken en onder invloed van alcohol een scooter bestuurde

De man reed samen met een vriend op een scooter over de Eekwal. Hij schold een aantal agenten uit en reed door. Ondanks een stopteken wilde hij niet stoppen. Op de Schuurmanstraat hebben agenten de man alsnog aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en blies daar 300 ug/l. Dat is meer dan drie keer zoveel als is toegestaan voor beginnende bestuurders. Er is proces-verbaal opgemaakt.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Aanhouding voor uitgeven vals geld

Hengelo - De politie heeft vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Hengelo aangehouden omdat hij er van wordt verdacht vals geld te hebben uitgegeven.

Een maaltijdbezorger had vrijdagmiddag een bestelling afgeleverd op de Leeghwaterstraat. Bij het betalen kreeg hij een briefje van € 50,-. De bezorger vertrouwde het niet en testte het biljet. Dat bleek vals te zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Verdachten aangehouden voor heling fietsen

Zwolle - De politie heeft vrijdag 22 juli twee mannen aangehouden op verdenking van heling van fietsen. Bij een woning aan de Klooienberglaan troffen agenten vijf gestolen fietsen aan.

De bewoner werd meteen aangehouden op verdenking van heling en naar het politiebureau gebracht. Verder onderzoek leidde naar een 33-jarige man uit Zwolle. Hij werd dezelfde dag aangehouden voor heling/diefstal van fietsen. De politie probeert de eigenaren van de fietsen te achterhalen. Voor twee van de vijf fietsen is aangifte gedaan.

Aangifte

Word je fiets gestolen? Doe altijd aangifte! Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen. Aangifte doen van fietsdiefstal kan heel eenvoudig via internet; www.politie.nl. Hoe meer kenmerken van een fiets in de aangifte staan, hoe groter de kans dat een gevonden fiets terugbezorgd kan worden bij de eigenaar. Noteer om deze reden alle kenmerken van je fiets. 

Getuigenoproep brandstichting

Deventer - De politie onderzoekt een brandstichting bij een pand aan de Smyrnastraat. In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli ontstond er rond 1.40 uur een kleine brand nadat onbekenden mogelijk iets brandbaars het pand in hadden gegooid.

Buurtbewoners waren al bezig met blussen op het moment dat de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De kleine brand was snel onder controle. Volgens getuigen waren er mogelijk twee personen bij de brand betrokken en zijn ze weggerend in de richting van een snackbar op de hoek van de straat. De politie heeft een onderzoek ingesteld en wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien, maar zich nog niet hebben gemeld. Tips doorgeven kan via het nummer 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via misdaad anoniem, 0800-7000.

Reacties

Tip burger leidt tot ontmanteling van drie hennepplantages

Hengelo - De politie heeft de afgelopen dagen drie panden in Hengelo betreden en aanhoudingen verricht in verband met hennepteelt. Een mooi resultaat dat begon met de tip van een oplettende bewoner die direct de politie belde omdat er hennep geoogst zou worden.

Illegale wietteelt aangetroffen in woning: agent inspecteert 

Op grond daarvan ging de politie op 20 juli ‘s avonds naar een pand aan de Gerard Doustraat voor een zoeking. In de woning werden drie personen na kort onderzoek aangehouden; een 38-jarige man uit Georgië en twee mannen uit Hengelo (van 30 en 50). Tijdens de zoeking werden 200 hennepplanten aangetroffen en inbeslaggenomen. Ook werden -in het kader van het ontnemen van illegaal verkregen vermogen- drie auto’s in beslag genomen.

Twee panden

Na verhoren en onderzoek werd besloten door te pakken en twee andere panden binnen te gaan waar enkele verdachten wonen.

Op 21 juli werd een pand aan de Charlotte Kohlerweg binnengegaan. Daar werden 314 hennepplanten en 469 stekjes aangetroffen. Deze werden –samen met de kweekbenodigdheden- inbeslaggenomen en afgevoerd. Ook werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Vandaag werd een pand aan de Noordelijke Esweg betreden. In dit pand werden weliswaar enkele kweekruimtes aangetroffen, maar er stonden geen planten. De kweekbenodigdheden werden echter afgevoerd. Ook hier werd illegaal stroom afgetapt.

De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden op verdenking van ernstig huiselijk geweld (update)

Deventer - De politie heeft donderdagavond in Deventer een 25-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van ernstig huiselijk geweld tegen zijn 22-jarige vriendin. Het slachtoffer is vrijdagavond 22 juli in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Aangehouden arrestant wordt in Progis ingevoerd 

Het slachtoffer was donderdagavond na een melding van een ongeval in huis in de wijk Knutteldorp door de hulpdiensten ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek rezen er twijfels over het ontstaan van het letsel en werd de politie ingeschakeld. Die besloot de 25-jarige man aan te houden op verdenking van onder meer zware mishandeling. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat er zich heeft afgespeeld. De 25-jarige man zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. De vrouw is vrijdagavond in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Man aangehouden voor mishandeling

Giethoorn - De politie heeft donderdagmiddag 21 juli een 34-jarige man uit de gemeente Westerveld aangehouden voor mishandeling van een 30-jarige man uit Giethoorn. Dit gebeurde nadat het slachtoffer de man aansprak op zijn vaargedrag.

Die middag zou de 34-jarige man hard door de gracht langs de ds. T.O. Hylkemaweg hebben gevaren, waardoor aangemeerde boten tegen de wal opbotsten. Toen de man zijn boot even verderop aanmeerde, sprak het slachtoffer hem hierop aan. De 34-jarige zou hem vervolgens een kop­stoot hebben gegeven en zou meteen weer in zijn boot zijn gestapt om hard weg te varen. In de boot zat ook het minderjarige zoontje van de man. Toen de boot bij het wegvaren water maakte, lukte het omstanders om de jongen van de boot te halen.

Alcohol

Agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek. In het bureau is ook een blaastest afgenomen. De man blies 650 ug/l. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Familie heeft zich over de jongen ontfermd.

Reacties

Politie houdt twee personen aan voor betrokkenheid bij steekincident

Oldenzaal - Agenten hielden op donderdag 21 juli een 41-jarige vrouw uit Hengelo en een 23-jarige man uit Hengelo aan na een steekincident bij het Hulsbeek in Oldenzaal. Daarbij raakte woensdagavond een 20-jarige man uit de gemeente Dinkelland gewond.

Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie een melding dat na een ruzie iemand was gestoken bij het Hulsbeek. Direct gingen meerdere agenten ter plaatse. Op de parkeerplaats aan de Oude Almeloseweg troffen zij het slachtoffer en meerdere betrokkenen aan. Ambulancepersoneel behandelde de gewonde man ter plaatse aan een verwonding aan zijn arm. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De verdachten van het steekincident waren niet meer aanwezig op de plaats van het incident. Verschillende surveillerende agenten keken naar hen uit. Omstreeks 1.30 uur troffen agenten in een auto op de Goudstraat in Hengelo de 41-jarige vrouw aan. Zij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Omstreeks 4.45 uur meldde de 23-jarige man zich bij de politie. Hij werd op de Marathonlaan in Hengelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. De twee verdachten zitten vast voor onderzoek.

De politie onderzoekt de aanleiding van het incident en de rol van de verschillende verdachten.

Twee verdachten aangehouden voor straatroof

Zwolle - De politie heeft dinsdag 19 juli een jongen uit Zwolle aangehouden voor een straatroof op de Berkenlaan. Een 18-jarige man uit Zwolle werd in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli bedreigd en moest zijn jas afgeven. Eerder hield de politie al een 17-jarige Zwollenaar aan voor betrokkenheid bij de straatroof.

De 18-jarige man reed in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli samen met een vriend op zijn fiets naar huis toen zij werden gevolgd door twee mannen op scooter(s). Ter hoogte van de Berkenlaan dwongen ze hen te stoppen. De man werd bedreigd en moest zijn jas afgeven. Vervolgens gingen de daders er vandoor.

Aanhoudingen

Dinsdag 12 juli werd een 17-jarige jongen uit Zwolle aangehouden, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt terwijl hij reed in een gestolen auto. Hij is vermoedelijk betrokken bij de straatroof. Verder onderzoek leidde naar een tweede verdachte voor de straatroof, een 17-jarige jongen uit Zwolle. De tweede verdachte is dinsdag 19 juli aangehouden. De politie is nog volop bezig met het onderzoek.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Drie verdachten aangehouden

Deventer - Agenten hebben in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 juli op de Hoge Hondstraat drie mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Almere aangehouden. Ze vielen op doordat ze zich verdacht gedroegen bij woningen aan de H.J.P. Fesevurstraat. Tijdens een controle werden bij de mannen drugs, handschoenen en inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Een alerte getuige belde de politie omdat zij zag dat drie mannen zich verdacht gedroegen in de buurt van woningen aan de H.J.P. Fesevurstraat. Ze reden weg in een (voor haar) onbekende auto. De politie hield de auto staande voor een controle. In de auto en bij de verdachten troffen agenten softdrugs, geld, handschoenen en inbrekerswerktuigen aan. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en er is een onderzoek ingesteld.

Reacties

Politie zoekt gedupeerden van wilde rit in gestolen auto

Groningen - De politie heeft zaterdagmiddag op de Vismarkt een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden op verdenking van autodiefstal.

De politie had een melding gekregen van een autodealer aan de Bornholmstraat dat een vrouw zaterdagmiddag een Mercedes had gestolen. De Groningse zei een proefrit te willen maken, maar de dealer vertrouwde het niet. Toen hij wilde instappen om samen met haar een proefrit te maken, ging ze ervandoor met de auto.

Op haar rit door de Oosterparkwijk heeft de vrouw diverse aanrijdingen veroorzaakt. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk schade hebben geleden aan hun voertuig of woning. Zij kunnen zich melden bij de politie op telefoon 0900-8844.

Voor zover bekend ging de rit door de Zaagmuldersweg, Kamperfoeliestraat, Oliemuldersweg, Goudsbloemstraat, Groningerstraat en Parkzijde.

Dankzij tips na een Burgernetactie is de auto teruggevonden aan de Parkzijde, met aanzienlijke schade aan de zij- en voorkant. Ook werd er lak in diverse kleuren op het voertuig aangetroffen. De autosleutels had de vrouw in het water gegooid.

De politie heeft de verdachte later op de middag aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze zit nog vast.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties