Zoeken
Loading

Politieberichten van de provincie Groningen

Drie motorrijders gewond na ongevallen

Hichtum/Opende/Blijham - Bij ongevallen in Hichtum, Opende en Blijham zijn dinsdag drie motorrijders gewond geraakt. De drie werden met diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Noord-Nederland. In twee gevallen waren tractoren betrokken bij de ongevallen. Verkeersspecialisten van de politie onderzoeken de drie ongevallen.

Hichtum

Op de Schwartzenbergweg kwam dinsdagavond een 30-jarige motorrijder uit Bolsward in botsing met een tractor. De bestuurder van deze tractor wilde een weiland in rijden. Vermoedelijk zag de motorrijder te laat dat de tractor af ging slaan. Een botsing was dan ook het gevolg. De 30-jarige motorrijder belandde hierbij in een sloot. Een andere motorrijder verleende eerste hulp en haalde de motorrijder uit de sloot. Het slachtoffer werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Opende

Op de Scheiding raakte dinsdagavond een 66-jarige motorrijder uit Ureterp gewond. Volgens getuigen haalde de motorrijder een aantal auto’s en een vrachtwagen in. Vervolgens wilde de man ook nog een tractor in gaan halen. Die sloeg echter af en vermoedelijk zag de 66-jarige man dat te laat. Een botsing was het gevolg en de motorrijder kwam daarbij ten val. Hij raakte daarbij een installatie van een tankstation. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het personeel van de ambulance en een traumateam. De 66-jarige man werd daarna per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Blijham

Een 52-jarige motorrijder uit Onstwedde raakte dinsdagavond op de Hoofdweg gewond nadat hij in botsing was gekomen met een tegemoetkomende auto. De bestuurder van dit voertuig, een 19-jarige automobilist uit Veendam, wilde gaan afslaan en zag daarbij vermoedelijk de naderende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was dan ook het gevolg. De 52-jarige man raakte daarbij gewond en werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.    

Bewoner overvallen in woning

Foxhol - De politie onderzoekt een overval op een woning aan de Gerrit Imbosstraat.

In de nacht van dinsdag op woensdag drongen drie nog onbekende mannen de woning binnen. De bewoner werd vervolgens overvallen. Hij raakte daarbij niet gewond. Het is nog onduidelijk wat er buit is gemaakt. Het slachtoffer gaat in de loop van vandaag aangifte doen. De politie heeft nog gezocht in de omgeving, onder andere met een politiehond, maar de overvallers werden niet meer aangetroffen. Nader onderzoek volgt dan ook.

Reacties

Mobiele telefoons buit bij inbraak

Zuidlaren - De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Stationsweg waarbij veel mobiele telefoons werden gestolen.

In de nacht van maandag op dinsdag werd met behulp van een auto de voordeur van de winkel geforceerd. Eenmaal binnen werden mobiele telefoons gestolen. Ondanks een zoekactie werden de inbrekers niet meer aangetroffen. Later die nacht vonden agenten in de stad Groningen de auto die was gebruikt bij het forceren van de toegangsdeur van de winkel. Het voertuig bleek in Zeist te zijn gestolen. De auto werd voor sporenonderzoek in beslag genomen.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Resultaten henneponderzoek in Noord-Nederland

Noord-Nederland - De politie heeft vandaag vier verdachten aangehouden op verdenking van hennepteelt, -handel en/of witwassen. Het gaat om twee mannen van 45 en 54 jaar uit Drachten, een man van 48 jaar uit Assen en een 50-jarige vrouw die eveneens afkomstig is uit Assen. Er is op elf locaties een zoeking gedaan. Dat heeft geleid tot het aantreffen van drie hennepkwekerijen met in totaal 3000 hennepplanten. Daarnaast werd beslag gelegd op drie vuurwapens en bijbehorende munitie, meerdere auto’s en een vrachtwagen, antiek, gereedschap, contant geld en administratie.

Op basis van aangetroffen hennepkwekerijen in Drachtstercompanie, Gorredijk en Drachten eind 2015 en begin 2016 is er een nader onderzoek ingesteld. Bij deze hennepkwekerijen viel het erg op dat deze qua opbouw zeer sterk overeen kwamen met elkaar. Hierdoor ontstond het vermoeden dat deze kwekerijen door dezelfde personen was opgebouwd en beheerd. Tijdens dat onderzoek kwam informatie naar voren dat de verdachten zich vermoedelijk bezig houden met hennepteelt, -handel en witwassen. De elf bezochte locaties kwamen daarbij ook in beeld.

Misdaad mag niet lonen

Het onderzoek heeft geleid tot het in beslag nemen van hennep, hennep gerelateerde goederen en drie vuurwapens met bijbehorende munitie. Daarnaast is er beslag gelegd op een aantal auto’s, een motorfiets, een vrachtwagen, duizenden euro’s aan contant geld, antiek, gereedschap en administratie. Nader onderzoek moet uitwijzen of de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

Hennepkwekerijen

Bij de zoekingen werden op drie locaties in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. Dit was in een loods aan Mr. PJ Troelstraweg in Leeuwarden. Hier werden 600 hennepplanten gekweekt. De tweede hennepkwekerij werd aangetroffen in een bedrijfspand aan de Badweg in Gorredijk. Hier werden 1200 hennepplanten gekweekt. In een boerderij in Veelerveen werden eveneens 1200 hennepplanten gekweekt. Daarnaast werd in een bedrijfspand aan Het Gangboord in Drachten een ‘werklocatie’ aangetroffen. In dit pand werden onder de kweekapparatuur en de stellages voor hennepplanten gefabriceerd.

De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Het gaat daarbij om 200 kuub aan diverse goederen. Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen.

Georganiseerde criminaliteit

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit, waar drugshandel en witwassen onder valt, is een landelijke prioriteit voor de politie, FIOD en het Openbaar Ministerie. De oorzaak van geweldszaken, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties ligt vaak in de drugswereld. Criminelen die zich bezighouden met illegale drugshandel gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de wereld van drugs. Drugsonderzoeken richten zich niet alleen op de teler of de witwasser, maar ook op facilitators en gelegenheidsstructuren. Facilitators zijn mensen en/of bedrijven die de witwasser behulpzaam zijn bij het versluieren van vermogen.

Vervolg onderzoek

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten en de tijdens de zoekingen verkregen informatie wordt voortgezet. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Verdachten woninginbraak betrapt na gebruik pinpas

Groningen - De politie heeft afgelopen vrijdagmorgen een 17-jarige man uit Amsterdam en een 19-jarige man uit de gemeente Veendam aangehouden op een parkeerplaats aan de Kajuit in Groningen. Beide verdachten zijn maandag door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld.

De twee mannen worden ervan verdacht in de nacht van donderdag op vrijdag te hebben ingebroken in een woning aan de Crouwelstraat in Groningen. Daarbij werden onder andere portemonnees en tassen ontvreemd. Daarnaast werd ook de personenauto van de bewoners weggenomen. Terwijl agenten bij de woning aan de Crouwelstraat aanwezig waren, werd duidelijk dat er op dat moment aan de Kajuit gepind werd met een van de gestolen passen.

De politie zag op een parkeerplaats aan de Kajuit de gestolen auto staan. In het voertuig zat de 19-jarige verdachte, die in eerste instantie op de vlucht sloeg maar uiteindelijk werd aangehouden. De 17-jarige kwam aanlopen en werd staande gehouden. Deze jongen bleek de gestolen bankpas bij zich te hebben en is hierop ook aangehouden.

De verdachten zitten vast. De politie doet nader onderzoek. Bent u getuige van de inbraak of heeft u informatie over deze zaak, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Agente mishandeld tijdens aanhouding

Groningen - Een politieagente is zondagmiddag in de Kleine Haddingestraat in Groningen mishandeld.

De agente surveilleerde in burgerkleding. Zij wilde een man aanspreken die zich opvallend gedroeg. De man liep direct op de agente af en gaf haar meerdere vuistslagen in het gezicht. De agente kwam hierdoor op de grond terecht. De man is vervolgens op de agente gaan liggen en greep haar bij de keel. Omstanders hebben de man weggetrokken. Uiteindelijk kon hij, een 36-jarige inwoner van Beilen, door andere agenten worden aangehouden. De agente heeft door de mishandeling diverse striemen en zwellingen opgelopen. Zij heeft aangifte gedaan.

Politie in Noord-Nederland bezig met henneponderzoek

Noord-Nederland - De politie is op dit moment bezig met een onderzoek naar georganiseerde criminaliteit. Het onderzoek kent een hennep en een witwascomponent.

In het kader van dat onderzoek worden op diverse locaties in Fryslân, Groningen en Drenthe zoekingen gedaan. De zoekingen zijn gericht op het in beslag nemen van hennep, geld, waardevolle goederen en administratie. Door het onderzoeksteam zijn inmiddels vier aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om twee mannen uit Drachten van 45 en 54 jaar, een 48-jarige man die staat ingeschreven in Assen en een 50-jarige vrouw die eveneens in Assen staat ingeschreven. Na afloop van de actiedag volgt meer informatie over de resultaten van de zoekingen.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Man zwaargewond na val uit kermisattractie

Winschoten - Een 43-jarige man uit de gemeente Oldambt is vrijdagavond zwaargewond geraakt toen hij uit een kermisattractie op het Marktplein werd geslingerd.

Ambulance 

De man was uit een kermisattractie gezet toen hij geen muntje bleek te hebben. Daarna sprong hij op de al draaiende attractie. Toen de attractie harder ging draaien, kon de man zich niet langer vasthouden aan het bakje en viel uit de attractie. De man kwam met zijn hoofd tegen een paal terecht. Het slachtoffer is zwaargewond met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft getuigen gehoord en forensisch onderzoek gedaan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is ingelicht. Deze instantie onderzoekt onder meer de veiligheid van attractietoestellen op kermissen en pretparken.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Woninginsluiper aangehouden na hulp getuigen

Groningen - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Agenten kregen de melding dat er was ingebroken in een woning aan de Eerste Drift Spilsluizen in Groningen. Er misten onder andere sieraden uit de woning.

Een van de bewoners had vrienden thuis ten tijde van de diefstal. Een van deze vrienden kwam erachter dat er goederen waren weggenomen uit een andere ruimte. Niet lang daarna kwamen zij buiten de woning de 27-jarige verdachte tegen. Samen met de hulp van twee voorbijgangers wisten zij de man, die probeerde te vluchten, tegen te houden. Gealarmeerde agenten hebben de 27-jarige hierna aangehouden. Hij was in bezit van enkele sieraden.

De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte. Deze liep buiten de woning met een sporttas. Die sporttas werd later in de omgeving van de woning teruggevonden. Hierin zaten goederen die uit de woning gestolen waren.

De tweede verdachte betreft een man met het volgende signalement:

- rond de 25 jaar oud;

- ongeveer 1.80 meter lang;

- getinte huidskleur;

- normaal postuur;

- had een baartje;

- droeg donkere kleding met een dikke jas;

- droeg een roodkleurig petje en had in de omgeving van de Eerste Drift Spilsluizen nog de zwart met rood gekleurde sporttas bij zich.

De politie onderzoekt de zaak. De 27-jarige verdachte zit vast. Heeft u informatie over deze zaak of de tweede verdachte, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gewonden bij steekincident, politie pakt twee verdachten op

Harderwijk - Na een steekincident donderdagavond bij een huis aan de aan de Houtkamp in Harderwijk zijn een 46-jarige man en zijn 16-jarige zoon gewond geraakt. Kort na het voorval kon de politie twee verdachten aanhouden. Het gaat om een 52-jarige man uit Almere en een 16-jarige jongen uit Ter Apel.

Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD 

Het steekincident deed zich omstreeks 19.20 uur voor. Politieagenten troffen kort na de melding de beide slachtoffers met steekwonden aan. De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun verwondingen is op dit moment nog niks bekend. Volgens getuigen waren na het voorval twee personen te voet gevlucht. Aan de hand van hun beschrijvingen zagen agenten even later op de Hoofdweg de twee verdachten lopen. Ze zijn direct aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Mogelijk ligt de aanleiding van het voorval in de familiesfeer. De politie doet verder onderzoek.

Reacties

Er zijn vandaag geen berichten door de politie gepubliceerd.

Reacties