Zoeken
Loading

Politieberichten van de provincie Groningen

Er zijn vandaag geen berichten door de politie gepubliceerd.

Reacties

Man aangehouden voor bedreiging en verboden wapenbezit

Ter Apel - Zondagavond 24 juli is een 45-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit.

De man zat volgens getuigen in zijn tuin te spelen met een vuurwapen of iets wat daar sterk op leek. Hij uitte vervolgens diverse dreigementen richting buurtbewoners en schoot vervolgens met het wapen een aantal keren op een nabij gelegen woning. Meerdere agenten gingen naar de betreffende straat. De 45-jarige man werd aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een luchtdrukwapen. Dit wapen werd dan ook in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Politie verbaasd over kritiek op aangifte mishandeling

Nijmegen / Groningen - De politie is zeer verbaasd over de publiciteit over hoe de politie is omgegaan met een aangifte van een vrouw uit Groningen. In de media wordt een beeld geschetst alsof de politie geen interesse had in het opnemen van een aangifte van mishandeling, waarna mevrouw maar besloot in Groningen aangifte te doen. Verschillende media (waaronder het Dagblad van het Noorden en De Gelderlander en de omroepen in Gelderland en Groningen) pasten echter geen wederhoor toe. Daardoor is u informatie onthouden waardoor u geen volledig beeld kan vormen. We willen dat rechtzetten. Want de politie is er voor u, zeker als u slachtoffer bent van bijvoorbeeld geweld; we nemen daarom altijd aangifte op en sporen waar mogelijk de daders op.

Wat is er gebeurd?

Vlak voordat de eerste wandeltocht van de Nijmeegse Vierdaagse begon, werd mevrouw mishandeld aan de Meijhorst. Anderhalf uur later sprak mevrouw een motoragent aan en vertelde ze wat haar was overkomen. Deze collega was begaan met haar en wilde graag een aangifte opnemen, maar gaf wel aan dat dit enige tijd zou kosten. Mevrouw gaf echter aan dat ze wilde gaan lopen; die keuze snappen wij, maar daarmee ging wel een kans verloren.

Overmacht (zoals noodweer)

Logische consequentie is dan wel dat er geen sprake meer is van heterdaad. In de regel nodigen wij mensen dan uit om op een bepaalde moment langs te komen voor het doen van aangifte. In dit geval wilden we echter een extra stapje doen en we gaven aan die avond langs te komen. Dat is altijd onder voorbehoud dat er geen ernstige politiezaken voordoen; iedereen zal snappen dat noodsituaties voorgaan. Zo ook die avond en we hebben bij mevrouw de voicemail ingesproken.

De volgende dag kwam mevrouw naar het bureau en werd er weer een afspraak gemaakt voor die avond. Dat was de avond van het hevige noodweer in Nijmegen waardoor we alle zeilen moesten bijzetten voor de veiligheid van de wandelaars en feestgangers . We hebben toen weer met mevrouw gebeld en aangeboden vrijdagavond of zaterdag aangifte op te nemen. Mevrouw gaf echter aan naar huis te gaan. We hebben toen meegegeven dat ze ook in Groningen aangifte kon laten opnemen en dat zou ze gaan doen. We meenden bij mevrouw begrip voor de situatie te hebben bespeurd. Het staat in schril contrast met de publiciteit.

Dienstbaarheid

We hebben aangegeven het erg jammer te vinden dat dit zo is gelopen. Het liefst willen we natuurlijk altijd onze afspraken na komen, maar overmacht kan roet in het eten gooien. Dat is in dit geval sneu voor mevrouw, maar dat zegt niets over onze dienstbaarheid aan slachtoffers in het algemeen. We zijn ook tijdens de Vierdaagse en de feesten veel mensen van dienst geweest. Jammer dat we in dit geval door overmacht in de rug zijn gelopen. We wensen mevrouw hoe dan ook een spoedig herstel toe en hopen haar volgend jaar weer in Nijmegen te zien (maar dan ook onder betere omstandigheden).

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Drie aanhoudingen na verlaten plaats aanrijding

Groningen - De politie heeft vrijdagavond op de Kraanvogelstraat een 29-jarige vrouw uit Musselkanaal en twee mannen van 31 en 34 jaar oud uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats na een verkeersongeval.

De politie kreeg op vrijdagavond rond 22:20 uur de melding dat er een aanrijding was geweest op de E T A Thuessinklaan. Hierbij zouden twee geparkeerde auto’s zijn aangereden waarna de bestuurder er vandoor was gegaan in zijn auto. Door agenten werd uitgekeken naar de auto, deze werd door hun geparkeerd aangetroffen aan de Kraanvogelstraat. Tijdens het onderzoek om erachter te komen wie de bestuurder van deze auto was geweest kregen de agenten informatie van een oplettende buurtbewoner dat er twee mannen in de auto hadden gezeten en weg waren gelopen bij de auto vandaan. Kort hierna kwamen de 29-jarige vrouw en 31 en 34-jarige mannen bij de auto. Door een van de mannen en de vrouw werd beide aangegeven dat zij als bestuurder hadden opgetreden. Hierop werd hun medegedeeld dat ze waren aangehouden voor het verlaten plaats van een ongeval. De 31-jarig man probeerde hierop met twee flesjes bier de agenten te slaan om zo zijn aanhouding te voorkomen. Door de agenten is de verdachte met onder andere gebruik van pepperspray onder controle gebracht en geboeid. Hierna zijn alle drie de verdachten overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Er zijn vandaag geen berichten door de politie gepubliceerd.

Reacties

Motorrijder overleden na eenzijdig ongeval

Oosterwolde - Een 34-jarige motorrijder uit Niebert is woensdagavond op de Weperpolder (N919) om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval.

Door nog onbekende oorzaak reed de 34-jarige man in een bocht rechtdoor. Hij raakte van de weg en botste tegen een boom. Voorbijgangers ontfermden zich over het slachtoffer en waarschuwden de hulpdiensten. Ondanks de inzet van vele hulpverleners overleed de man op de plaats van het ongeval. Verkeersspecialisten van de politie doen nader onderzoek naar de toedracht van dit ongeval.

Inbreker restaurant aangehouden

Zuidbroek - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijf aangehouden op verdenking van een inbraak in een restaurant aan de Spoorstraat.

De eigenaar van het restaurant betrapte de inbreker en waarschuwde direct via 112 de politie. De man had inmiddels het pand verlaten. Na een zoekactie vonden agenten hem elders in het dorp. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de man voor nader onderzoek ingesloten.

Reacties