Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Tips

Heeft u tips?

Bel dan met de tiplijn.

06 3486 1234

Zie ook

Nieuwste artikelen
Zoeken
Loading

Politieberichten van de provincie Drenthe


Mobiele telefoons buit bij inbraak

Zuidlaren - De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Stationsweg waarbij veel mobiele telefoons werden gestolen.

In de nacht van maandag op dinsdag werd met behulp van een auto de voordeur van de winkel geforceerd. Eenmaal binnen werden mobiele telefoons gestolen. Ondanks een zoekactie werden de inbrekers niet meer aangetroffen. Later die nacht vonden agenten in de stad Groningen de auto die was gebruikt bij het forceren van de toegangsdeur van de winkel. Het voertuig bleek in Zeist te zijn gestolen. De auto werd voor sporenonderzoek in beslag genomen.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Resultaten henneponderzoek in Noord-Nederland

Noord-Nederland - De politie heeft vandaag vier verdachten aangehouden op verdenking van hennepteelt, -handel en/of witwassen. Het gaat om twee mannen van 45 en 54 jaar uit Drachten, een man van 48 jaar uit Assen en een 50-jarige vrouw die eveneens afkomstig is uit Assen. Er is op elf locaties een zoeking gedaan. Dat heeft geleid tot het aantreffen van drie hennepkwekerijen met in totaal 3000 hennepplanten. Daarnaast werd beslag gelegd op drie vuurwapens en bijbehorende munitie, meerdere auto’s en een vrachtwagen, antiek, gereedschap, contant geld en administratie.

Agent heeft hennepplant in handen 

Op basis van aangetroffen hennepkwekerijen in Drachtstercompanie, Gorredijk en Drachten eind 2015 en begin 2016 is er een nader onderzoek ingesteld. Bij deze hennepkwekerijen viel het erg op dat deze qua opbouw zeer sterk overeen kwamen met elkaar. Hierdoor ontstond het vermoeden dat deze kwekerijen door dezelfde personen was opgebouwd en beheerd. Tijdens dat onderzoek kwam informatie naar voren dat de verdachten zich vermoedelijk bezig houden met hennepteelt, -handel en witwassen. De elf bezochte locaties kwamen daarbij ook in beeld.

Misdaad mag niet lonen

Het onderzoek heeft geleid tot het in beslag nemen van hennep, hennep gerelateerde goederen en drie vuurwapens met bijbehorende munitie. Daarnaast is er beslag gelegd op een aantal auto’s, een motorfiets, een vrachtwagen, duizenden euro’s aan contant geld, antiek, gereedschap en administratie. Nader onderzoek moet uitwijzen of de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

Hennepkwekerijen

Bij de zoekingen werden op drie locaties in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. Dit was in een loods aan Mr. PJ Troelstraweg in Leeuwarden. Hier werden 600 hennepplanten gekweekt. De tweede hennepkwekerij werd aangetroffen in een bedrijfspand aan de Badweg in Gorredijk. Hier werden 1200 hennepplanten gekweekt. In een boerderij in Veelerveen werden eveneens 1200 hennepplanten gekweekt. Daarnaast werd in een bedrijfspand aan Het Gangboord in Drachten een ‘werklocatie’ aangetroffen. In dit pand werden onder de kweekapparatuur en de stellages voor hennepplanten gefabriceerd.

De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Het gaat daarbij om 200 kuub aan diverse goederen. Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen.

Georganiseerde criminaliteit

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit, waar drugshandel en witwassen onder valt, is een landelijke prioriteit voor de politie, FIOD en het Openbaar Ministerie. De oorzaak van geweldszaken, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties ligt vaak in de drugswereld. Criminelen die zich bezighouden met illegale drugshandel gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de wereld van drugs. Drugsonderzoeken richten zich niet alleen op de teler of de witwasser, maar ook op facilitators en gelegenheidsstructuren. Facilitators zijn mensen en/of bedrijven die de witwasser behulpzaam zijn bij het versluieren van vermogen.

Vervolg onderzoek

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten en de tijdens de zoekingen verkregen informatie wordt voortgezet. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Drent bedreigt agent met scherp voorwerp

Leeuwarden - De politie heeft zondagmiddag aan de Jan Jelles Hofleane in Leeuwarden een 24-jarige inwoner van Beilen aangehouden.

De man bedreigde een agent en zijn politiehond met een scherp voorwerp. De politiemedewerker voelde zich door de dreigende situatie genoodzaakt om zijn dienstwapen te trekken. De verdachte gooide zijn wapen weg en kon daarna worden aangehouden. De Drent is ingesloten voor verhoor.

Politie in Noord-Nederland bezig met henneponderzoek

Noord-Nederland - De politie is op dit moment bezig met een onderzoek naar georganiseerde criminaliteit. Het onderzoek kent een hennep en een witwascomponent.

In het kader van dat onderzoek worden op diverse locaties in Fryslân, Groningen en Drenthe zoekingen gedaan. De zoekingen zijn gericht op het in beslag nemen van hennep, geld, waardevolle goederen en administratie. Door het onderzoeksteam zijn inmiddels vier aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om twee mannen uit Drachten van 45 en 54 jaar, een 48-jarige man die staat ingeschreven in Assen en een 50-jarige vrouw die eveneens in Assen staat ingeschreven. Na afloop van de actiedag volgt meer informatie over de resultaten van de zoekingen.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Er zijn vandaag geen berichten door de politie gepubliceerd.

Reacties

Er zijn vandaag geen berichten door de politie gepubliceerd.

Reacties

Drugs en tabletteermachine aangetroffen, 4 verdachten aangehouden

Elim - De politie heeft woensdag in een drugslab een tabletteermachine en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De politie kwam dit lab in Elim op het spoor na informatie uit een groot onderzoek. Vier verdachten zijn aangehouden.

Onderzoek drugslab 

De recherche viel afgelopen woensdag een woning en garage in Elim binnen en trof een zeer professioneel XTC-lab aan. In het lab stonden veel verschillende vloeistoffen, half- en eindproducten. In de woning werd een tabletteermachine aangetroffen met een productiecapaciteit van 40.000 tot 50.000 pillen per uur.

Pillen

Direct na het aantreffen van het XTC-lab in Drenthe werden een 43-jarige man en zijn 45-jarige vriendin aangehouden in hun luxueuze  ingerichte woning te Den Haag. De recherche trof hier zes kilo synthetische drugs aan en onderdelen van een tabletteermachine.

In de woning werden ook laptops, telefoons, administratie en gegevensdragers aangetroffen en inbeslaggenomen.

Hennepplantage

De 43-jarige man is ook eigenaar van een vrijstaande woning in Zwartemeer. Op dit adres werd in 2004 al een tabletteermachine in beslag genomen. In de kelder van de woning werd nu een professionele hennepplantage en droogruimte aangetroffen. In totaal zijn 720 planten en 300 stekjes in beslag genomen. De in de woning aanwezige personen, een 65-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Portugal, zijn aangehouden.

Groter

De startinformatie van dit onderzoek komt voort uit het onderzoek Explorer naar het bedrijf Party King uit Best waar de politie begin april een inval deed. Het bedrijf bleek een dekmantel voor een ontmoetingsplek van verdachten van drugscriminaliteit. Het onderzoek Explorer maakt onderdeel uit van de geïntensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in het zuiden van het land.

Twee van de vier verdachten zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter- commissaris in Den Bosch..

Reacties

Gezochte getuige in onderzoek Gees is gevonden

Gees - De specifieke getuige waarnaar de politie op zoek was in het onderzoek naar de woningoverval van 30 juni in Gees, is gevonden.

Afgelopen dinsdag deed de politie een oproep in de zoektocht naar een man die de ochtend van de woningoverval op de kruising van de Dorpsstraat met de Tilweg stond. Die oproep heeft tips opgeleverd die hebben geleid tot de identiteit van de getuige. Het gaat om een man uit de provincie Brabant die op de camping in Gees verbleef. De man had zichzelf niet gemeld als getuige, omdat hij in de veronderstelling is dat hij geen bruikbare informatie heeft. Desondanks gaat de politie op korte termijn met de man in gesprek.

Tips

In het totale onderzoek naar de woningoverval in Gees zijn tot dusver zo’n 60 tips binnengekomen. De politie bestudeert de tips op bruikbaarheid. Denkt u ook nog informatie te hebben, hoe klein ook, maar heeft u nog niet met de politie gesproken? Neemt u dan direct contact op met de politie Noord-Nederland via 0900-8844. Wilt u uw informatie liever anoniem delen, bel dan met 0800-7000 of het Team Nationale Inlichtingen via 079-3458999.

Kijk voor een compleet overzicht van deze zaak in het dossier Dodelijke woningoverval Gees.

Reacties

Grote hoeveelheid harddrugs in beslag genomen in Emmen

Emmen - De politie heeft op dinsdagavond een grote hoeveelheid harddrugs in beslag genomen in een woning aan de Fokkingeslag in Emmen.

Agenten hebben de woning doorzocht na aanleiding van een anonieme tip. Onderzoek moet uitwijzen om wat voor harddrugs het gaat. Naast de drugs is er ook een personenauto in beslag genomen.  De politie heeft de zaak in behandeling en is op zoek naar de 40-jarige bewoner, die tijdens de doorzoeking niet thuis was. De Emmenaar, die in deze zaak als verdachte aangemerkt wordt, heeft zich nog niet gemeld.

Oorzaak dodelijk ongeval Stieltjeskanaal bekend

Stieltjeskanaal - Uit onderzoek van de dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie is gebleken dat een defecte oplooprem van de aanhanger de oorzaak is geweest van het dodelijk ongeval in Stieltjeskanaal.

Een auto met aanhanger raakte zaterdagochtend te water en vier inzittenden kwamen daarbij om het leven. Toen de bestuurder remde werkte de oplooprem niet waardoor de aanhanger tegen de auto duwde. Hierdoor werd de auto het water ingeduwd en kwam op de kop in het Stieltjeskanaal terecht.

Reacties

Politie neemt revolver in beslag

Assen - De politie heeft maandagmiddag een revolver in beslag genomen. De eigenaar, een 74-jarige man uit Vaals, werd aangehouden.

De man meldde zich bij de politie dat hij een tasje kwijt was met daarin zijn portemonnee met bankpasjes. Daarom werd hij doorverwezen naar de bank om zijn pasjes te blokkeren. Intussen was zijn tasje gevonden en aan het bureau gebracht. Daar bleek een geladen revolver in te zitten. Deze werd in beslag genomen. Toen de man even later weer aan het bureau kwam, werd hij aangehouden en verhoord. Daarna mocht hij het bureau weer verlaten, met een proces-verbaal op zak. De revolver wordt nader onderzocht.

Politie zoekt specifieke getuige in onderzoek Gees

Gees - De politie is in het onderzoek naar de woningoverval van 30 juni in Gees op zoek naar een specifieke getuige.

Wat is er gebeurd?

Die donderdagochtend vond tussen half 5 en half 6 de overval plaats aan de Dorpsstraat in Gees. De 69-jarige bewoner is bij de overval om het leven gekomen. Drie nog onbekende personen drongen de woning binnen. De mannelijke bewoner heeft bij de overval ernstige verwondingen opgelopen die hem fataal zijn geworden, zo is uit de sectie gebleken.

Specifieke getuige

Donderdagochtend omstreeks 5.20 uur is op de kruising van de Dorpsstraat met de Tilweg in Gees een man gezien. Deze kruising ligt pal voor de woning die is overvallen. Het vermoeden bestaat dat het hier niet om een bewoner van het dorp Gees gaat. Mogelijk stond hij daar op de camping of verblijft hij in één van de vakantiehuisjes in Gees.

Signalement:

• Blanke man

• 55-65 jaar

• 1.90-2.00 meter lang

• Slank, tenger postuur

• Kort haar, wit/grijs van kleur

• Bril met een donker montuur

 •Donkere kleding, mogelijk een blauwe spijkerbroek

• Geen snor of baard

Bent of kent u de persoon die de politie zoekt? Neemt u dan direct contact op met de politie Noord-Nederland via 0900-8844. Wilt u uw informatie liever anoniem delen, bel dan met 0800-7000 of het Team Nationale Inlichtingen via 079-3458999.

Stand van zaken onderzoek

Voor het onderzoek naar de woningoverval met dodelijke afloop is een Team Grootschalige Opsporing opgestart. Het onderzoek is in volle gang en het team richt zich op het verzamelen van informatie. Er is onder anderen uitgebreid onderzoek verricht in de woning, er is een getuigenoproep gedaan en er is een passantenonderzoek gehouden. Verschillende stappen in het onderzoek leveren kleine beetjes informatie op, waar het onderzoeksteam verder mee kan. Maar er zijn ook nog altijd veel onbeantwoorde vragen. Mogelijk kan ook deze specifieke getuige het onderzoeksteam verder helpen.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties