Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Tips

Heeft u tips?

Bel dan met de tiplijn.

06 3486 1234

Zie ook

Nieuwste artikelen
Zoeken
Loading

Politieberichten van de provincie Drenthe


Bewoner licht gewond na overval op woning

Norg - Een 82-jarige man uit Norg is dinsdagavond licht gewond geraakt bij een poging tot overval. Rond 22.45 uur werd bij de woning van de bejaarde man en zijn vrouw (74) op de Meent aangebeld. De man opende de voordeur, waarna de overvaller met een mes in zijn hand de woning instapte. Hierop ontstond een worsteling tussen de bewoner en de overvaller. Na de worsteling wist de bewoner de overvaller zijn huis uit te werken. De dader ging er zonder buit vandoor.

De 82-jarige raakte licht gewond. Na medische behandeling hoefde het slachtoffer niet mee naar het ziekenhuis. Voor beide echtlieden is slachtofferhulp ingeschakeld.

Signalement

Een zoektocht naar de overvaller bleef zonder resultaat. Zijn signalement luidt: een man, 175 – 180 meter lang, donkere kleding en droeg een donker masker voor zijn gezicht. De man sprak geen zuiver Nederlands en mogelijk met een buitenlands accent.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen van de woningoverval. Mensen die iets van de overval hebben gezien of een man hebben gezien die voldoet aan het signalement, worden verzicht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Het onderzoek naar de dader van de overval is in volle gang. Daarin wordt ook gekeken of er verbanden bestaan met andere woningovervallen in Noord Nederland.

Preventie

Ten slotte adviseert de politie als bij mensen thuis wordt aangebeld eerst te checken wie voor de deur staat. Kijk via een raam eerst naar buiten of het om een bekende of onbekende persoon gaat. Ook kunnen mensen met de voordeur dicht aan de betreffende persoon vragen wat hij/zij komt doen. Vooral in de avonduren is het verstandig om bij onbekenden niet zomaar de voordeur te openen. Kijk voor meer tips op onze speciale themapagina over woningovervallen.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Fietser overleden na aanrijding

Peize - Een 75-jarige man uit Peize is maandagmiddag overleden bij een aanrijding aan de Scharenhulsedijk in Peize.

De fietser reed op het kruispunt Weehorsterweg in de richting van de Scharenhulsedijk. Hij wilde het kruisingsvlak oversteken. Op dat moment kwam een personenauto van links, deze werd bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Peize. Zij botste met haar voertuig tegen de fietser die van rechts kwam. De bestuurder liep letsel op aan zijn hoofd. Hulpverlening mocht niet meer baten. De man is ter plaatse overleden. De politie doet nader onderzoek.

Aanrijding met letsel

Anloo - Een 71-jarige man uit Gasselternijveen is maandagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de N34.

De man reed op de N34 vanuit Annen in de richting van Gieten. Plotseling raakte hij met zijn voertuig op de andere weghelft en botste hij tegen een personenauto met paardentrailer. Hij kwam met zijn auto in de naastgelegen sloot tot stilstand. De man is in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De 21-jarige bestuurster  van de auto met paardentrailer uit Emmen raakte niet gewond. Ook haar paard bleef ongedeerd. Mogelijk is de bestuurder kort voor de aanrijding onwel geworden. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Automobilist aangehouden

Emmen - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige automobilist uit Emmen aangehouden

De man had in de Weerdingerstraat diverse auto’s en een hekwerk geramd met veel schade tot gevolg en daarnaast was hij op een groepje omstanders ingereden. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. Uiteindelijk ging de bestuurder er vandoor. Agenten konden de automobilist aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd. De 27-jarige werd vervolgens voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na diefstal uit bestelbus

Westerbork - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 40-jarige inwoner van Noordscheschut aangehouden op verdenking van een inbraak in een geparkeerde bestelbus. Uit de bus werd onder andere een motor heggenschaar gestolen.

Surveillerende agenten kregen een melding dat een bewoner van de Veurhof in Westerbork een man had betrapt die in de bestelbus van zijn buurman had ingebroken. De dief sloeg in een auto op de vlucht. De getuige gaf het kenteken door en meerdere agenten keken uit naar het voertuig. In Noordscheschut zagen ze de auto rijden. Na een korte achtervolging stopte het voertuig en de bestuurder verstopte zich in de struiken. Een agent liet zijn politiehond een aantal keren blaffen. Blijkbaar maakte dit zoveel indruk, want de 40-jarige man kwam uit zich zelf de struiken tevoorschijn. Hij werd vervolgens aangehouden. In zijn auto werd een motor heggenschaar aangetroffen. Die bleek te zijn gestolen uit de bestelbus in Westerbork. De auto van de 40-jarige man werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Mogelijk dat de 40-jarige meer van dergelijke inbraken heeft gepleegd. Nader onderzoek volgt dan ook.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Er zijn vandaag geen berichten door de politie gepubliceerd.

Reacties

Drugs en wapens aangetroffen bij verkeerscontrole

Roden - In de vroege nacht van zaterdag heeft de politie twee mannen van 24 en 31 jaar oud uit de gemeente Noordenveld aangehouden voor het bezit van harddrugs en meerdere wapens.

Surveillerende agenten zagen rond 04:00 uur op de Nieuweweg in Roden een personenauto rijden waarop de bestuurder een stopteken kreeg voor een algemene verkeerscontrole. Bij deze controle viel het gelijk op dat er een hele sterke henneplucht uit de auto kwam. Deze geur bleek afkomstig te zijn van één grote hennepplant die achterin de auto lag. Hierop is de gehele auto doorzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen. Hierbij werden 41 pillen aangetroffen, vermoedelijk XTC en een wikkel met wit poeder. Door de agenten werden verder in de auto meerdere attributen aangetroffen voor de handel in drugs. Verder bleek dat er groot mes, twee luchtbuksen, een luchtdrukpistool en een kruisboog in de auto lagen.

De 24- en 31-jarige mannen zijn hierop aangehouden voor het bezit van drugs en het voorhanden hebben van wapens. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen vandaag nader gehoord gaan worden.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Man aangehouden voor mishandeling

Giethoorn - De politie heeft donderdagmiddag 21 juli een 34-jarige man uit de gemeente Westerveld aangehouden voor mishandeling van een 30-jarige man uit Giethoorn. Dit gebeurde nadat het slachtoffer de man aansprak op zijn vaargedrag.

Die middag zou de 34-jarige man hard door de gracht langs de ds. T.O. Hylkemaweg hebben gevaren, waardoor aangemeerde boten tegen de wal botsten. Toen de man zijn boot even verderop aanmeerde, sprak het slachtoffer hem hierop aan. De 34-jarige zou hem vervolgens een kop­stoot hebben gegeven en zou meteen weer in zijn boot zijn gestapt om hard weg te varen. In de boot zat ook het minderjarige zoontje van de man. Toen de boot bij het wegvaren water maakte, lukte het omstanders om de jongen van de boot te halen.

Alcohol

Agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek. In het bureau is ook een blaastest afgenomen. De man blies 650 ug/l. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Familie heeft zich over de jongen ontfermd.

Groningse automobilist gewond bij verkeersongeval

Assen - Een 44-jarige automobilist uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A28 bij Assen.

De vrouw reed in de richting van Tynaarlo toen ze door onbekende oorzaak met haar voertuig deels in de middenberm terecht kwam. Door een stuurcorrectie raakte de Groningse de controle over de auto kwijt. Daarna sloeg haar voertuig over de kop en kwam deze naast de snelweg in een sloot tot stilstand. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten uit haar wagen bevrijd en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Mannen aangehouden na poging diefstal en mishandeling

Coevorden - De politie heeft woensdagavond twee inwoners van Didam van 33 en 39 jaar aangehouden op verdenking van poging diefstal en mishandeling.

Het duo werd betrapt toen ze bij een bedrijf aan de Marconiweg over een hek waren geklommen. De twee sloegen vervolgens op de vlucht in een bestelbus. De getuige zette de achtervolging in. Op de Monierweg wist hij het duo klem te rijden. Beide mannen stapten direct uit en mishandelden de getuige. Ook zijn vrouw en zoon werden geslagen. Daarnaast werd de auto ook nog vernield. Ondertussen was de politie gewaarschuwd. Agenten hielden beide mannen uit Didam aan. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties

Er zijn vandaag geen berichten door de politie gepubliceerd.

Reacties