Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Nieuwste artikelen
Tips.

Heeft u tips?

Bel dan met de tiplijn.


06-3486 1234

Zie ook

Zoeken
Loading
Nieuws van de gemeente Hoogeveen

Drenthe kent ruim 40.000 ondernemingen. Ondernemingen in vele soorten en maten. Van ondernemingen met omzetten van vele tientallen miljoenen en honderden werknemers tot startende ondernemingen met zeer kleine winstmarges en met geen of slechts 1 of 2 personeelsleden. Allemaal of althans bijna allemaal worden ze geleid door hard werkende, enthousiaste, gedreven en bezielde ondernemers.

De Stichting "Drentse Onderneming van het Jaar" wil door het jaarlijks toekennen van deze titel haar bewondering en waardering tonen voor al die zeer uiteenlopende, Drentse ondernemingen.

 Het is haar bedoeling dat de prijs het belang onderstreept van goed ondernemerschap voor de economie en de werkgelegenheid in Drenthe.

Proces

Tot en met maandag 5 september is het mogelijk om bedrijven voor te dragen aan de jury. Een onderneming kan zich via een formulier op de website zelf aanmelden of door anderen voorgedragen worden. De jury staat onder leiding van erevoorzitter gedeputeerde Henk Brink.

Uit alle inzendingen worden begin september 10 ondernemingen gekozen en gepresenteerd als de genomineerden. Deze 10 ondernemingen nemen het tegen elkaar op tijdens de nominatiebijeenkomst in oktober. Mede op basis van pitchpresentaties die de genomineerden moeten verzorgen worden op dat moment 3 finalisten geselecteerd. De feestelijke finale vindt plaats op dinsdagavond 15 november in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Van dinsdag 19 t/m donderdag 21 juli heeft een grote Vietnamese delegatie een bezoek gebracht aan Hoogeveen. De delegatie uit de Vietnamese provincie Binh Phuoc bestond uit overheidsvertegenwoordigers en ondernemers. De delegatie werd geleid door de heer Nguyen van Tram, secretaris van het Partij Comité en gouverneur van de provincie Binh Phuoc. Het bezoek vloeit voort uit de handelsreis die de gemeenten Hoogeveen en Emmen samen met een groep ondernemers in maart hebben ondernomen en is bedoeld om de relaties tussen onze regio en Vietnam en de provincie Binh Phuoc verder te versterken.

Bedrijfsbezoeken

Tijdens het verblijf zijn meerdere bedrijfsbezoeken afgelegd. Onder andere aan Ruma Rubber en Kraats Kaas in Hoogeveen, Manter in Emmen en de melkveehouderij van Arend en Ina Steenbergen in Pesse. De provincie Binh Phuoc is een overwegend agrarische provincie met veel rubber- en cashewnotenplantages en heeft behoefte aan kennis op het gebied van de maakindustrie, agriculture, zuivel en melkveehouderij. De provincie heeft voor eigen consumptie behoefte aan meer melk en de gouverneur deed daarom een oproep voor Nederlandse koeien en melkveehouders om zich in Vietnam te vestigen.

Ondertekening

In aanwezigheid van de Vietnamese ambassadeur, de heer Nguyen van Doan en de heer Bouke Arends, locoburgemeester van de gemeente Emmen, is op woensdagmiddag een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de gemeente Hoogeveen en de provincie Binh Phuoc. Met dit document bevestigen beide regio’s hun onderlinge vriendschappelijke samenwerking om onderlinge handel en kennisuitwisseling te stimuleren.

Reacties

Altijd al een keer de VAM-berg in Wijster per fiets willen beklimmen? Doe dan mee aan de eerste editie van de Green Mountain Tour op zaterdag 20 augustus.

Vandaag heeft Eric van Oosterhout (voorzitter van Recreatieschap Drenthe) namens de provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en de gemeenten Westerveld, Midden-Drenthe en Hoogeveen een cheque overhandigd aan Edward Doorten en Jacob Oost, organisatoren van de Green Mountain Tour. Het evenement is een initiatief van Green Planet Pesse en Toerclub de Peddelaars uit Hoogeveen.

Uniek gezinsprogramma

Op zaterdag 20 augustus wordt de eerste Green Mountain Tour verreden. Een toertocht over het Dwingelderveld en door het Vechtdal. Het hoogtepunt is de dubbele beklimming van de VAM-Berg. Tot nu toe stelde Attero alleen tijdens de Ronde van Drenthe de berg open voor wielerliefhebbers. Veel wielrenners en mountainbikers hebben het hoogste punt van Drenthe, met een stijgingspercentage van 23% op hun bucketlist staan. Hun diepste wens kan nu in vervulling gaan.

Wielrenners kunnen kiezen uit vier routes voor de racefiets en drie mountainbike routes, die allemaal over de hoogste berg van Drenthe leiden. De verzorging onderweg is uitstekend en op het finishplein is live muziek. Iedere deelnemer ontvangt gratis een (digitale) foto van de beklimming van de VAM-Berg. Kortom: een uniek gezinsprogramma, zodat er zoveel mogelijk bezoekers met het hele gezin naar het mooie Drenthe kunnenkomen.

Voor meer informatie en inschrijven zie greenmountaintour.nl.

Afzender: provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en de gemeenten Westerveld, Midden-Drenthe en Hoogeveen.

Reacties

Afgelopen vrijdag bracht een Vietnamese delegatie een bezoek aan DGO Express in Hoogeveen. Het bezoek vloeit voort uit de handelsreis die de gemeenten Emmen en Hoogeveen samen met een groep ondernemers in maart hebben ondernomen.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van de Hai Thinh Corporation die zich oriënteert op de vestiging van een groothandelsdistributiecentrum in Emmen. Ze hebben hun oog op onze regio laten vallen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Noord Europa. Het bedrijf heeft ook al vestigingen in Praag en Warschau.

In aanwezigheid van burgemeester Karel Loohuis en wethouder Anno Wietze Hiemstra hebben de heren R. Schaap van DGO Express en de heer M. Haitsma van SPH Verpakkingen de Vietnamese delegatie geïnformeerd over wat zij, ook samen met het bedrijf GWL in Emmen, kunnen bieden op het gebied van distributie, warehousing, verpakkingen en overslag.

Reacties

De oplettende automobilist die Hoogeveen bij afrit en/of afslag 26 binnenkomt of verlaat heeft ze vast al gezien: de opvallende waarschuwingsborden in de berm. De borden moeten zorgen voor minder zwerfafval in de berm.

Bewustwording

Studente Marloes Mijnders doet onderzoek naar het gedrag van automobilisten en het weggooien van afval vanuit hun auto. Samen met de gemeente en Rijkswaterstaat werden diverse opvallende borden ontworpen met aansprekende teksten die automobilisten oproepen hun afval niet langer in de berm te gooien. Deze borden zijn onlangs geplaatst. ‘We hopen dat automobilisten zich hierdoor meer bewust worden van hun acties. Zwerfafval in de berm staat niet alleen slordig, maar is ook nog eens onhygiënisch en slecht voor het milieu. Het afval breekt erg langzaam af’, vertelt Herman Bakker van de gemeente. 

Hoog op agenda

Tot het weghalen van de borden wordt er gemonitord of er minder afval in de berm ligt De borden zijn dus niet definitief. De gemeente heeft de aanpak van zwerfafval hoog op de agenda. Zo doet de gemeente mee aan het project Schoonste Winkelgebied, de pilot Schoon Belonen en worden bewonersgroepen door de wijkbeheerders gefaciliteerd om samen de woonomgeving (extra) schoon te houden.

Reacties

Maandagavond vond de eerste informatieavond plaats rondom glasvezel voor alle buitengebieden in de gemeente. In Het Anker in Hollandscheveld kwamen zo’n 25 mensen samen om meer te horen over de mogelijkheid van glasvezel voor iedereen binnen de gemeente; en dan vooral voor bewoners in de buitengebieden.

Bewonersinitiatief

Wethouder Jan Steenbergen opende de avond met een enthousiast verhaal en de uitgangspunten van de gemeente Hoogeveen. De gemeente wil graag bijdragen aan de mogelijkheid en waar mogelijk faciliteren. Herbert Beuling van ‘Zaanddorpen op Glasvezel’ gaf vervolgens een heldere presentatie over zijn project: Pesse, Stuifzand en Fluitenberg zijn al een aantal jaar hard aan het werk om glasvezel in hun gebied te realiseren. Daarom is een bewonersinitiatief opgericht en samenwerking gezocht met CIF, beter bekend als Glasvezel Buitenaf. 

Minimaal 50% aansluitingen

Glasvezel Buitenaf gaf tenslotte een presentatie over de plannen in het buitengebied van de Gemeente Hoogeveen. Lars Visscher van Glasvezel Buitenaf vertelt: ‘In september willen we starten met de vraagbundeling om in november minimaal 50% van de huishoudens overtuigd te hebben om een glasvezelabonnement te nemen. Hiervoor is de hulp van ambassadeurs en lokale gezichten (zoals plaatselijke belangengroepen) onmisbaar. Zij kennen de mensen in het gebied en hun situatie. Wij streven ernaar om lokaal aanwezig te zijn en hele korte lijnen te houden met alle ambassadeurs en lokale verkopers; samen naar de 50%!’.

Ambassadeurs

Lokale ambassadeurs moeten zorgen voor lokale betrokkenheid en bekendheid. Daarnaast zijn lokale verkopers zoals bruin- en witgoedzaken, elektronicazaken, en andere ICT dienstverleners erg belangrijk voor de juiste informatie over de mogelijkheden, providers en pakketten. Visscher hoopt dat de plaatselijke belangengroepen willen helpen om het verhaal te verspreiden, in hun achterban op zoek te gaan naar enthousiaste voorstanders van glasvezel of natuurlijk door zelf ambassadeur te zijn.

Informatieavonden

Direct na de zomervakantie wordt een ambassadeursavond georganiseerd om vervolgstappen te bespreken en de definitieve planning te delen. Begin september worden vervolgens diverse informatieavonden organiseren voor alle bewoners in het aansluitgebied.

Reacties