Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Nieuwste artikelen
Tips.

Heeft u tips?

Bel dan met de tiplijn.

06-3486 1234

Zie ook

Zoeken
Loading
Nieuws van de gemeente De Wolden.

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen adviseert en ondersteunt de twee gemeentebesturen bij de uitoefening van alle gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Bij Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen zijn bijna zevenhonderd medewerkers in dienst.

Binnen de eenheid Beheer is er een vacature. Daarom zoeken wij bij de afdeling Uitvoering, team Sport & Gebouwen op dit moment een:

Sporthalbeheerder/Terreinbeheerder

(Medewerker Technische Uitvoering III)

 (Voor gemiddeld 36 uur per week)

De afdeling Uitvoering is belast met de uitvoering en het onderhoud van de openbare ruimte, dit in nauwe samenwerking met de bewoners. De belangrijkste taken van de afdeling zijn het onderhouden van verhardingen, riolering, openbaar groen, straatmeubilair, speelvoorzieningen, sportterreinen, gebouwen en begraafplaatsen.

Functie-informatie

De functie richt zich hoofdzakelijk op het dagelijks gebruik en beheer van de sporthallen. Daarnaast zullen er ook onderhoud en beheertaken op de overige sportaccommodaties worden uitgevoerd. Voor deze functie is een proactieve, klantvriendelijke en servicegerichte houding noodzakelijk. Daarnaast ben je aantoonbaar betrokken bij het binnensporten. Je bent het gezicht en het eerste aanspreekpunt voor de gebruikers. Je zorgt voor een verantwoord gebruik van alle accommodaties en controleert op een juist gebruik en veiligheid. Door je aanwezigheid, houding en optreden verlaag je de drempel tussen de gebruiker en de gemeente. Bij afwezigheid van de vaste sporthalbeheerders kan een onderdeel van de functie zijn het meedraaien in de sporthallendienst. Je bent daarom bereid om in de avonduren, weekeinden en op feestdagen te werken.

Wat zijn je taken?

• Je houdt toezicht op het gebruik van de sporthallen en ziet er op toe dat bezoekers zich tijdens de activiteiten houden aan de interne regels

• Je onderhoudt contacten met de gebruikers;

• Je bent aanwezig tijdens materiaal keuringen;

• Je draagt zorg voor het sleutelbeheer en de tijdige opening van de accommodaties;

• Je werkt met technische middelen zoals onder andere: pc, cv , scorebord, en lichtkrant;

• Je geeft eventueel leiding aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of werkvoorzieningsschap;

• Je signaleert en rapporteert tekortkomingen en veiligheidsaspecten;

• Je voert zelfstandig alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden uit zoals o.a. het bewerken van de grasmat (natuurlijk- en kunstgras);

• Je voert machinale werkzaamheden uit zoals met de grasmaaier, tractor, hoogwerker, en de motorzaag;

• Je voert licht administratieve taken uit.

Functie-eisen

• Je kunt goed omgaan met machines;

• Een technische achtergrond heeft duidelijk een pre;

• Je bent in het bezit van rijbewijs BE;

• Je bent in het bezit van EHBO / BHV met reanimatie;

• Je bent ook bereid tot het volgen van cursussen;

• Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;

• Je bent een teamplayer, flexibel, ambitieus en klantgericht;

• Je bezit goede sociale en contactuele vaardigheden waardoor je met diverse doelgroepen uit onze maatschappij goed kunt samenwerken.

Salaris en periode

Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. De functie is ingedeeld in schaal 5 (max. bruto €2.452,-- per maand bij een fulltime dienstverband).

Overige informatie

Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Gert van Eck, Teamleider Sport en Gebouwen telefoonnummer 140528. Informatie over de procedure kun je krijgen van Susanne Berg, telefoonnummer 140528.

Interesse?

Je kunt tot en met 13 april 2016 je belangstelling kenbaar maken via vacatures@dewoldenhoogeveen.nl.

Reacties

Vanaf 1 januari 2015 vormen de ambtelijke organisaties van gemeente Hoogeveen en gemeente De Wolden één organisatie: Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. We adviseren en ondersteunen de twee gemeentebesturen op professionele wijze bij de uitoefening van alle gemeentelijke taken en we verlenen diensten aan circa 80.000 inwoners van de twee gemeenten. De Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen heeft bijna zevenhonderd medewerkers in dienst.

Binnen de eenheid Dienstverlening & Activering, team Werk & Re-integratie is er een vacature. Daarom zoeken wij op dit moment:

Accountmanager

(profiel medewerker beleidsuitvoering II)

 (Tijdelijk voor de periode van 1 jaar voor 36 uur per week)

De Samenwerkingsorganisatie zet actief in op het coachen en begeleiden van uitkeringsgerechtigden richting een betaalde baan. We gaan hierbij uit van maatwerk met als doel de werkzoekende te ondersteunen, te activeren en te motiveren om werk te vinden.

Voor deze zeer actieve werkwijze is een projectorganisatie opgezet. Binnen dit organisatie-onderdeel zoeken we actief de verbinding naar het bedrijfsleven en willen alle kansen benutten die er zijn.

Functie-informatie:

Je maakt als accountmanager deel uit van het accountteam. Het accountteam is verantwoordelijk voor de acquisitie van banen, werkstages en het realiseren van werkprojecten binnen de lokale en regionale arbeidsmarkt. Het team herkent kansen in de markt en speelt hierop in. Het team benadert en bezoekt werkgevers om opdrachten binnen te halen en in samenspraak met hen worden oplossingen gezocht voor personele vraagstukken. Het resultaat zit in de matching van deze banen en werkprojecten met de werkzoekenden. Er wordt ook andersom gewerkt: werkzoekenden worden geplaatst door ze te selecteren en actief op zoek te gaan naar banen en werkstages. Doelstelling is de kansen voor deze werkzoekenden op passend en duurzaam werk te vergroten. Daarnaast informeert het team over de voorzieningen die er zijn, bevordert werkgelegenheidsnetwerken, ontwikkelt innovatieve producten en samenwerkingsverbanden met partners.

 Met de oprichting van dit regionaal centrum voor werk en werkzoekenden is dit team volop in beweging en wordt de inhoud van het takenpakket aangepast aan de behoefte en het proces.

Wie ben jij en wat breng je mee?

Voor deze functie zoeken wij iemand met een afgeronde HBO opleiding en ten minste drie jaar commerciële werkervaring. Je bent bekend met de regionale arbeidsmarkt. Je bent resultaatgericht, ondernemend en hebt een creatieve kijk op werkgelegenheid. Je hebt een hoge drive, bent volhardend en beschikt over uitstekende netwerk- en onderhandelingsvaardigheden. Door je goede communicatieve en contactuele vaardigheden ben je zeer goed in staat de juiste match te maken tussen mens en werk. Je werkt zorgvuldig en volgens teamafspraken.

Salaris en periode

Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. Het salaris is, afhankelijk van opleiding, leeftijd. De functie is ingedeeld in schaal 9 (min. €2.202,- en max. bruto € 3.590,- per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil april 2015).

Overige informatie

Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Judith le Fèvre, telefoonnummer 06-21815014. Informatie over de procedure kun je krijgen van Susanne Berg, telefoonnummer 14 0528. Het gaat om een tijdelijke functie voor de periode van in eerste instantie een jaar. Een verlenging behoort zeker tot de mogelijkheden.

Interesse?

Je kunt tot en met 3 april 2016 2016 je belangstelling kenbaar maken via vacatures@dewoldenhoogeveen.nl.

Reacties

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen adviseert en ondersteunt de twee gemeentebesturen van De Wolden en Hoogeveen op professionele wijze bij de uitoefening van alle gemeentelijke taken. We verlenen diensten aan circa 80.000 inwoners van de twee gemeenten. De Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen heeft bijna zevenhonderd medewerkers in dienst.

Binnen de eenheid Dienstverlening & Activering, team Werk & Reintegratie is er een vacature. Daarom zoeken wij op dit moment een:

Werkcoach

(profiel medewerker beleidsuitvoering II)

 (Tijdelijk tot 1 juli 2016 voor gemiddeld 36 uur per week)

De Samenwerkingsorganisatie zet actief in op het coachen en begeleiden van uitkeringsgerechtigden richting een betaalde baan. We gaan hierbij uit van maatwerk met als doel de klant te ondersteunen, te activeren en te motiveren om werk te vinden. Wanneer dit niet (direct) mogelijk blijkt maakt de werkcoach samen met de klant afspraken om eventuele belemmeringen weg te werken en stappen te maken richting de arbeidsmarkt.

Functie-informatie

Als werkcoach voer je veel gesprekken met je klanten. Je maakt heldere afspraken over de acties die ze moeten ondernemen. Natuurlijk spreek je de mensen ook aan als ze het niet hebben gedaan. Meedenken, creatieve input leveren en stimuleren/enthousiasmeren of zelfs soms mensen letterlijk aan de hand nemen in het traject is waar je dagelijks mee bezig bent. Intensief contact met je klant is de basis van je werk.

 Solliciteren moet je leren en dat leer je dan ook je klant. Verder zoek je actief mee naar kansen op de arbeidsmarkt. Ook kijk je samen naar andere mogelijkheden zoals stages, werkervaringsplaatsen, proefplaatsing, enz. Waar nodig, maak je direct afspraken en faciliteer je de klant binnen de mogelijkheden.

 Naast je dienstverlening als werkcoach kun je actief bezig zijn met een project of bijvoorbeeld het opzetten van een training. Initiatieven worden zeer gewaardeerd.

Wat ga je doen bij ons?

• Je stelt diagnoses met betrekking tot de capaciteit en de persoonlijke situatie en levensloop van de klant;

• Alles wat van invloed is op de gang naar de arbeidsmarkt binnen het leven van de client probeer je boven water te halen;

• Je stelt een trajectplan op voor de begeleiding van de klant naar betaald werk of een andere re-integratie activiteit die jij voor de klant passend vindt – uiteraard worden activiteiten bepaald in overleg met de klant;

• Je onderhoudt contacten met uitzendbureaus, werkgevers en externen die betrokken zijn bij de afspraken die je met je klant gemaakt hebt;

• Door intensief contact met de accountmanagers ben en blijf je op de hoogte van actuele vacatures en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je stelt klanten voor bij werkgevers en wijst klanten op vacatures;

• Je legt en onderhoudt contacten met andere organisaties op basis van de sociale kaart

• Wie ben jij en wat breng je mee?

• Je hebt (aantoonbaar) HBO werk- en denkniveau;

• Je bent goed in het aanspreken van klanten op hun acties en ook in staat om hier een positieve impuls aan te geven;

• Je hebt ervaring in een commerciële werkomgeving, resultaatgericht werken is bekend terrein;

• Weerstand is voor jou een uitdaging om nog beter je coachingsvaardigheden in te zetten;

• Je beschikt over kennis en inzicht in de problematiek van de doelgroep;

• Je bent bekend met de sociale kaart;

• Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die graag resultaten wil zien of doelen bereiken;

• Als laatste kun je goed zelfstandig maar zeker net zo makkelijk in teamverband werken; je zoekt graag de samenwerking met je collega’s op.

Salaris en periode

Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. Het salaris is, afhankelijk van opleiding, leeftijd. De functie is ingedeeld in schaal 9 (min. €2.202,- en max. bruto €3.590,- per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil april 2015). De aanstelling is in eerste instantie tot 1 juli 2016 – verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Overige informatie

Het is onze intentie om de overeenkomst te verlengen na 1 juli 2016.

 Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Lina Hoogesteger telefoonnummer 06-54361637. Informatie over de procedure kun je krijgen van Susanne Berg telefoonnummer 140528.

Interesse?

Je kunt tot en met 3 april 2016 je belangstelling kenbaar maken via vacatures@dewoldenhoogeveen.nl.

Reacties

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen adviseert en ondersteunt de twee gemeentebesturen bij de uitoefening van alle gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten.

Bij Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen zijn bijna zevenhonderd medewerkers in dienst.

Binnen de eenheid Ingenieursbureau en Sport, team Zwembaden is er een vacature.

Wij zoeken voor de periode van 4 april tot en met 3 september 2016 een:

Toezichthouder Zwembad

(Zwembad de Wijk)

Meer informatie over deze functie vind je hier.

Reacties

Locatie: ontmoetingscentrum de Havezate in de Wijk.

Programma

12.00 uur ontvangst mantelzorgers met een drankje

12.15 opening door de burgemeester

12.30 opening  warm/koud buffet

13.30 diverse workshops (ontspanning, keramieken, bloemschikken, hapjes maken en rijschool Kreeft)

15.00 uur koffie/thee

15.20 afsluiting door Paul Leenaarts

Thema  dit jaar  is:  Laat je zien

“Laat je zien!” staat voor de persoon achter de mantelzorger, dat je gezien mag worden in deze specifieke rol die je vervult, dat je daarvoor erkenning krijgt en dat de omgeving jouw als mantelzorger waardeert.  “De omgeving”, dat zijn andere familieleden, vrienden maar ook de gemeente of het wijkteam. Je kunt hen om steun en hulp vragen als dat nodig is. Jij mag er zijn, dus laat jezelf zien.

Ook voor partners waarmee je te maken hebt, is het fijn als jij je laat zien. Bij de huisarts, bij de gemeente, in het ziekenhuis, bij het steunpunt mantelzorg enz, enz…..

 De speerpunten voor mantelzorgondersteuning, vanuit Welzijn de Wolden,  zijn:

  1. Vergroten bekendheid van het ondersteuningsaanbod
  2. Opsporen van de groep mantelzorgers die zich overbelast voelt (bijzondere aandacht voor jonge mantelzorgers)
  3. Voldoende op de vraag toegesneden ondersteuningsaanbod
  4. Waardering van de inzet van mantelzorgers

 

Er is een duidelijk verschil in vrijwilligerswerk en mantelzorg. Hierover vindt nog wel eens verwarring plaats. Mantelzorg is geen vrijwilligerswerk. Hieronder in schema de verschillen.

 Mantelzorgers                                                                    Vrijwilligers

Zorgen als een naaste dit nodig heeft                            kiezen ervoor om te zorgen

Vanuit een speciale ban en emotionele band              bij start is er (nog) geen emotionele band

Soms 24 uur per dag                                                         afgebakende tijd bijv. dagdeel per week

Kunnen de zorg niet zomaar beëindigen                      zorg op eigen initiatief beëindigen

Doen dit vanzelfsprekend vanuit zichzelf                      doen dit vaak vanuit een organisatie

Doen soms verpleegkundige handelingen                    verrichten geen verpleegkundige taken

Dat verdient een bloemetje heeft vorig jaar 450 aanmeldingen opgeleverd.  2015 heeft 380 aanmeldingen.

De dag van de mantelzorg is georganiseerd door de  verzorgingshuizen; ZZWD, de Stouwe en Tonckenshuys, het contactpunt mantelzorg en welzijn de Wolden.

Reacties

Volgens de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI) is De Wolden de duurzaamste gemeente van Drenthe. Wethouder Jan ten Kate: “Ik vind het een geweldig compliment aan alle inwoners van De Wolden. Dit is een prestatie die we met elkaar hebben neergezet. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de inzet van de verschillende dorpen in De Wolden om energieneutraal te worden. Aan inwoners die met of zonder subsidie zonnepanelen hebben aangeschaft of aan de toename van het gescheiden inzamelen van plastic, metaal en blik. We doen het met elkaar, dat laat deze plek in de index zien!”

Van de in totaal ongeveer 400 Nederlandse gemeenten staat De Wolden op plek 41. De GDI, die de gemeentelijke duurzaamheid toetst aan de hand van verschillende indicatoren, laat zien dat De Wolden het gemiddeld beter doet op de gebieden: Minima, Onderwijs, Sociale zekerheid, Sport, Gezondheid, Burgerparticipatie, Veiligheid, Water en Lucht. De indicatoren Energiegebruik en Vervoerswijze scoren onder het landelijk gemiddelde. “Met elkaar wil de gemeente blijven werken aan het zijn van een duurzame gemeente” aldus wethouder Jan ten Kate.

Sterke afname gasverbruik
Eind september lieten de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek zien dat het gasverbruik in Drenthe daalt. In De Wolden werd, rekening houdend met
temperatuur, in 2014 8,19% bespaard ten opzichte van 2013. In 2013 werd gemiddeld
2400 kuub per huishouden verbruikt. In 2014 was dat 1750 kuub. Meer informatie is te vinden op: www.rtvdrenthe.nl/nieuws/100310/Spectaculaire-afname-gasverbruik-in- Drenthe.

Gemeentelijke duurzaamheidsindex 2015
De Stichting Duurzame Samenleving brengt elke twee jaar een nieuwe versie van de
Gemeentelijke Duurzaamheidindex (GDI) uit. Met deze GDI wil de Stichting de ontwikkeling naar een duurzame samenleving bevorderen. Aan de hand van verschillende
indicatoren meten ze daarom hoe duurzaam de Nederlandse gemeenten zijn. De index is
te vinden op gdindex.nl.

Reacties

Inwoners van De Wolden waarderen de veiligheid in de gemeente met een 7,7. Dat blijkt uit een recent uitgevoerde veiligheidsanalyse. De Wolden is een veilige gemeente, wel zijn er een aantal aandachtspunten. Het gaat dan onder andere om de brandveiligheid in het buitengebied, de aangiftebereidheid van inwoners en het alcoholgebruik in de gemeente. Door ontwikkelingen in de zorgsector blijven inwoners langer thuis wonen ook dit vraagt om aandacht op het gebied van veiligheid.

De veiligheidsanalyse vormt de basis voor nieuw integraal veiligheidsbeleid. Doordat de analyse in beeld brengt hoe het gesteld is met de veiligheid in De Wolden kan er gericht beleid ontwikkeld worden op de aandachtspunten. Dit beleid wordt de komende maanden ontwikkeld en eind van dit jaar aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden. Burgemeester Roger de Groot: “De Wolden is al jaren een veilige gemeente. Gelukkig ervaren inwoners dat ook. Ik ben blij met de 7,7 waarmee inwoners de veiligheid waarderen. Toch zijn er wel enkele aandachtspunten. Inwoners ervaren wel eens overlast van iets of voelen zich ergens onveilig door.” Op basis van de analyse en dat wat inwoners ervaren gaat de gemeente samen met onder andere politie, brandweer en justitie op lokaal niveau gericht beleid voeren.

In 2009 werd er ook een veiligheidsanalyse uitgevoerd. Toen beoordeelden inwoners de veiligheid met gemiddeld een 7,5. Daarop volgde het integraal veiligheidsbeleid 2010 – 2015. Dit beleid heeft er onder andere in geresulteerd dat in De Wolden buurtbemiddeling is ingevoerd, dat er handhaving in de openbare ruimte is en dat er meer aandacht is voor veiligheid bij evenementen.

Reacties

Wat Fort, Fort maakt, laat de wandeling met de burgemeester vrijdag

16 oktober zien. Voor het zesde jaar op rij organiseert De Wolden de jaarlijkse wandeling met de burgemeester. De wandeling start bij het dorpshuis ‘de Snikke’ en laat u alle mooie plekken van Fort zien. De voorzitter van Streekbelang Fort, de heer Lindenhols, geeft onderweg uitleg over het prachtige landschap en de gebouwen. Iedereen die nieuwsgierig is naar Fort of vragen, tips en adviezen voor burgemeester Roger de Groot heeft, is van harte welkom.

Van gedachten wisselen

Burgemeester Roger de Groot: “Ieder jaar krijg ik tal van goede tips tijdens de wandeling. Ook is de wandeling bij uitstek geschikt om samen over ideeën na te denken. Ik merk dat steeds meer inwoners zelf het initiatief nemen in hun eigen leefomgeving. Hier ben ik erg blij mee.”

Locatie en tijd

Wie in een informele sfeer met de burgemeester wil spreken en wil genieten van een prachtige wandeling is welkom op vrijdag 16 oktober vanaf 15.00 uur bij het dorpshuis ‘de Snikke’, Het Jaagpad 2 in Veeningen. De wandeling start om 15.30 uur en heeft een lengte van ongeveer 5 kilometer.

Aanmelden kan tot vrijdag 9 oktober via communicatie@dewolden.nl.

Reacties