Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

ROVA-terrein Meppel verkocht

Het ROVA-terrein in Meppel is per 1 oktober 2016 verkocht. ROVA heeft de gemeente Meppel op de hoogte gebracht van de verkoop. Dit betekent dat de gemeente op zoek moet naar een nieuw afvalbrengstation voor haar inwoners. Inwoners kunnen vanaf 1 oktober 2016 hun grof vuil brengen naar het afvalbrengstation in Havelte.

Per 1 oktober terrein verkocht

Op vrijdag 1 juli 2016 heeft ROVA de gemeente op de hoogte gebracht van het feit dat het terrein in Meppel per 1 oktober 2016 is verkocht. Zowel ROVA als de nieuwe eigenaar vinden het wenselijk om vanaf dat moment het afvalbrengstation voor inwoners te sluiten. Dat betekent dat de gemeente snel een goed alternatief voor haar inwoners moet organiseren.

Beëindigen contract

Sinds 2011 is de gemeente in gesprek met de ROVA over het afvalbrengstation aan de Hesselterlandweg in Meppel over onder andere de voorwaarden van het contract. In 2015 is afgesproken het contract te beëindigen, waarbij de einddatum gezamenlijk is bepaald op 1 juli 2017. Dat gaf ROVA de tijd het terrein te verkopen en de gemeente om een ander afvalbrengstation te realiseren voor haar inwoners. Verschillende alternatieven (zelf doen, in de markt zetten, samenwerken met omliggende gemeenten) zijn in beeld geweest.

Afvalbrengstation Havelte

Samenwerking met de gemeente Westerveld op het afvalbrengstation in Havelte is de meest voor de hand liggende optie. Het afvalstation is gebruiksvriendelijk en modern uitgerust. De samenwerking levert een aanzienlijk prijsvoordeel voor inwoners op, de totale kosten (die ten gunste van de afvalstoffenheffing komen) verminderen, de gemeente heeft inspraak in de exploitatie.

Aanzienlijk goedkoper voor inwoners

Vanaf 1 oktober kunnen inwoners voor alle grof afval terecht bij het afvalbrengstation aan de Oeveraseweg 19 in Havelte. Hoewel inwoners van de gemeente Meppel een stukje verder moeten rijden, levert het brengen van grof vuil naar Havelte ook een groot voordeel op. De kiloprijs van grof vuil bij ROVA Meppel is gemiddeld € 0,22 per kilo. De gemeente Meppel heeft gekozen voor een tarief van € 0,05 per kilo. Ook zijn de openingstijden in Havelte ruimer.

Praktische zaken
De gemeente had het voornemen om per 1 januari 2017 over te gaan naar een ander afvalbrengstation en inwoners en de gemeenteraad daarover in het najaar te informeren. De onverwacht snelle verkoop van het ROVA-terrein brengen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. De gemeente moet snel schakelen en een aantal praktische zaken regelen, zoals aanpassingen aan het afvalbrengstation en pasjes om afval te kunnen brengen. Vooralsnog lijken hier geen grote problemen te ontstaan.

Meer informatie
Zodra meer praktische informatie bekend wordt, is dit te vinden op meppel.nl/afval.