Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Gemeente wil samen met Rijkswaterstaat zwerfafval in de berm langs snelweg verminderen

De oplettende automobilist die Hoogeveen bij afrit en/of afslag 26 binnenkomt of verlaat heeft ze vast al gezien: de opvallende waarschuwingsborden in de berm. De borden moeten zorgen voor minder zwerfafval in de berm.

Bewustwording

Studente Marloes Mijnders doet onderzoek naar het gedrag van automobilisten en het weggooien van afval vanuit hun auto. Samen met de gemeente en Rijkswaterstaat werden diverse opvallende borden ontworpen met aansprekende teksten die automobilisten oproepen hun afval niet langer in de berm te gooien. Deze borden zijn onlangs geplaatst. ‘We hopen dat automobilisten zich hierdoor meer bewust worden van hun acties. Zwerfafval in de berm staat niet alleen slordig, maar is ook nog eens onhygiënisch en slecht voor het milieu. Het afval breekt erg langzaam af’, vertelt Herman Bakker van de gemeente. 

Hoog op agenda

Tot het weghalen van de borden wordt er gemonitord of er minder afval in de berm ligt De borden zijn dus niet definitief. De gemeente heeft de aanpak van zwerfafval hoog op de agenda. Zo doet de gemeente mee aan het project Schoonste Winkelgebied, de pilot Schoon Belonen en worden bewonersgroepen door de wijkbeheerders gefaciliteerd om samen de woonomgeving (extra) schoon te houden.