Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Voordelige energielening voor bedrijven in Emmen

De gemeente Emmen heeft besloten om in samenwerking met de Drentse Energie Organisatie (DEO) de Drentse Energielening aan te bieden. Bedrijven in de gemeente Emmen kunnen hiermee een voordelige financiering aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Wethouder René van der Weide: “We zien dat voor particulieren de lening voor bijvoorbeeld zonne-energie een enorm succes is. Voor bedrijven hadden we nog geen regeling, terwijl een groot deel van het energiegebruik in Emmen komt van het bedrijfsleven. Vooral midden- en kleinbedrijf, waar we in onze gemeente veel van hebben, kunnen we zo ondersteunen bij verduurzaming.”

Volgens de Wet Milieubeheer zijn bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen nemen als deze binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Met de energielening helpt de gemeente Emmen bedrijven om deze verplichting te voldoen. De regeling is bedoeld voor o.a. MKB, stichtingen, verenigingen en coöperaties.

De gemeente Emmen en  de Drentse Energie Organisatie (DEO) stellen samen € 300.000,- beschikbaar tegen een lage rente van 1% om het bedrijfsleven in Emmen te ondersteunen. Met de regeling komt een aantrekkelijke financiering van maximaal 75% van de investering beschikbaar met een minimum van € 5000,- tot een maximum van € 50.000,- per lening. De regeling gaat op 1 september 2016 van kracht.