Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Meer dan 100 projecten voor Emmen, Culturele Drentse Gemeente

De laatste maanden voor Emmen als Culturele Drentse Gemeente zijn van start gegaan. Met de laatste subsidieronde staat de teller op ruim 100 projecten. Wethouder Bouke Durk Wilms: “Emmen bruist van cultuur, dat is duidelijk met zo veel projecten in onze gemeente. Ik kijk uit naar de evenementen die er deze zomer en najaar nog aankomen, waaronder de drie finale projecten. Ik heb mooie samenwerkingsverbanden op cultureel gebied zien ontstaan. Ook mede dankzij de vele vrijwilligers die zich inzetten voor kunst en cultuur in onze gemeente. De afsluiting van het project volgt deze lijn en ook dit programma ziet er veelbelovend uit.”

Drie finale projecten
Emmen, Culturele Drentse Gemeente wordt in oktober afgesloten met drie spetterende projecten:
• Bloei!: Een avondvullend theaterspektakel met muziek, verhalen en cultuur op verschillende plaatsen in de gemeente door Bigband Emmen, Kamerorkest Emmen en vele anderen.
• De publicatie van de het boek‘Canon van Emmen’ door de Stichting Erfgoednetwerk Emmen, de erfgoedsector en de historische verenigingen. Het boekt informeert lezers op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier over de rijke geschiedenis van de gemeente Emmen.
• GrondFest: een muzikaal straattheaterspektakel in het centrum van Emmen, waarbij diverse koren en orkesten het lied ‘Gewoon een Zuidoost- Drent’ uitvoeren met aansluitend een theater- en percussiespektakel op het Raadhuisplein.

Naast de drie grote finale projecten staat dit najaar ook Festival de Opening en Onderweg naar Later van Walkyre op het programma. Een volledige overzicht van evenementen is te vinden via  www.emmen.nl.

Emmen, Culturele Drentse Gemeente
De gemeente Emmen heeft voor de periode januari t/m oktober 2016 subsidies toegekend aan culturele instanties die mee doen aan ‘Emmen, Culturele Drentse gemeente 2015/2016’. Hiermee zijn ruim 100 ‘Van goede grond’-projecten mogelijk gemaakt in zeer uiteenlopende kunstdisciplines. Zoals het optreden van Maaike Ouboter op de oude locatie van het Dierenpark Emmen, het minimuseum in het CBK Emmen, de theatervoorstelling ‘Niemand wil hier wonen’ van jongerentoneelgroep Loods 13 en ook het Drèents Liedtiesfestival werd dankzij Van Goede Grond dit jaar naar Emmen gehaald.