Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Asena Korsten, Nederlands kampioen thaiboksen, gehuldigd door locoburgemeester Bouke Arends

Foto: Bennie Wolbers.

Op 13 juli 2016 heeft locoburgemeester Bouke Arends van de gemeente Emmen de dertienjarige Asena Korsten uit Emmen gehuldigd. Zij werd op 24 april Nederlands kampioen thaiboksen.

Asena kwam op 24 april uit voor de Flex Fight Club te Emmen, ze nam het op tegen Demi Hobers van Garuda Gym. Asena won deze partij overtuigend en werd daarmee Nederlands kampioen thaiboksen in haar gewichtsklasse.

Thaiboksen (Muay Thai), is een oude gevechtssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Bij het thaiboksen lijkt alles te zijn toegestaan maar er zijn wel degelijk regels aan gebonden. De geschiedenis van het thaiboksen is terug te leiden tot in de Middeleeuwen. In die tijd werden oorlogen gevoerd met pijl en boog, zwaarden en speren. In gevechten op korte afstand waren armen en benen echter ook geweldige wapens. Vandaar ook dat bij thaiboksen vuisten, ellebogen, knieën en benen worden gebruikt. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die van het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.