Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Tentoonstelling glasindustrie in Nieuw-Buinen

Van 1 juli tot 1 september is in mfa Noorderbreedte in Nieuw-Buinen een speciale collectie uit de veenkoloniale glasindustrie te bezichtigen. Burgemeester Jan Seton opent de tentoonstelling tijdens de aftrap op 1 juli, van 15.00 tot 17.00 uur.

In 1967 is de laatste glasfabriek in Nieuw-Buinen gesloten. Daarmee kwam een einde aan een rijke historie van glasblazen. Door de inzet van verzamelaars zijn nog veel materialen bewaard gebleven. Zoals de bekende en uitgebreide collectie van de heer Van Olst, die ook veel laat zien van hoe de glasfabrieken werkten.

De collectie is tot stand gekomen met inzet van de Historische vereniging Nieuw- Buinen/Buinerveen en een financiële bijdrage van onder meer de gemeente Borger-Odoorn. Meer informatie is te vinden op histver-nbb.nl.