Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Gemeenteraad van Meppel draagt Richard Korteland voor als nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Meppel heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt, wordt de heer Richard Korteland (VVD) in september de nieuwe burgemeester van Meppel.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft de heer Korteland als een jonge tactvolle en strategische bestuurder. Daarnaast is hij toegankelijk, aanspreekbaar, heeft hij oog voor mensen en weet hij verbindingen te leggen. De heer Korteland wordt gezien als de energieke burgemeester, waar de gemeente Meppel naar op zoek was.

De gemeenteraad denkt dat met Richard Korteland een burgemeester wordt benoemd die een beeldbepalende rol kan spelen om de sterke positie van Meppel in de regio te continueren en uit te bouwen. Korteland heeft dat laten zien als bestuurder binnen de Drechtsteden regio. De raad ziet in hem een geschikte ambassadeur van Meppel en een netwerker die is gericht op wat het beste is voor de gemeente en haar omgeving.

De heer Korteland is 37 jaar en woont in Papendrecht. Hij begon zijn politieke loopbaan als raadslid voor de VVD in de gemeente Papendrecht. Sinds 2010 is hij in die gemeente wethouder en eerste locoburgemeester. Korteland woont samen en heeft een kind.

Achtergrondinformatie

De aanbeveling van de raad gaat nu, via de Commissaris van de Koning, naar de minister van Binnenlandse Zaken. Uiteindelijk tekent de Koning het benoemingsbesluit. Verwacht wordt, dat dit voor de zomervakantie een feit is, zodat de nieuwe burgemeester in september 2016 in Meppel kan beginnen.