Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

27 mei Boonplantdag Borger Centrum

Het centrum van Borger staat op vrijdagmiddag 27 mei in het teken van de boon. Vanaf 13.30 uur gaat de Boonplantdag van start. Het is de feestelijke opening van het kunstproject van Merijn Vrij.

Een 160-meter lange sliert van bonenstaken vormt de basis van het kunstproject. Merijn Vrij werkt met een aantal verschillende organisaties en vrijwilligers samen om van deze bonenstaken een bijzonder geheel te maken. Tijdens de Boonplantdag wordt het kunstwerk officieel geopend. Inwoners van Borger en andere belangstellenden zijn welkom om die middag mee te helpen met het planten van de bonen. Het evenement, met live muziek en een markt met zelfgekweekte planten, is gratis toegankelijk.

Groeikunstwerk
Het bonenproject is een groeikunstwerk dat is verdeeld in vier segmenten van (de nieuwe) rotonde tot rotonde, en suggereert één lange doorgaande lijn. De basis wordt gevormd door takken, in de vorm van opschot uit de bossen van Staatsbosbeheer. Hieraan groeien straks pronkers omhoog, zogenaamde stokbonen. Het natuurlijk kunstwerk verwijst naar de ‘Landjes’ uit midden vorige eeuw: de volkstuinen op de es van Borger. Het groenproject sluit nadrukkelijk aan op het Cittaslow-keurmerk van Borger-Odoorn, gezond leven en Het Jaar van de Boon 2016 (uitgeroepen door de VN). Het project wordt afgesloten met een oogstfeest tijdens het Preuvenement en de Jaarmarkt op 17 september.

Over Merijn Vrij
Kunstenaar Merijn Vrij (1971) houdt zich bezig met kunst en vormgeving in de openbare ruimte. Hij gebruikt daarbij de natuur als inspiratiebron en als materiaal, vaak met de toevoeging van groei. Ook de locatie zelf maakt onderdeel uit van zijn ontwerpen: “De plek, natuurlijke materialen en groei vormen samen mijn palet. Hoe een plek eruitziet en gebruikt wordt neem ik mee in mijn ontwerp, net als haar geschiedenis. Naast de locatie is ook het publiek belangrijk, in dit geval de inwoners en bezoekers van Borger. Het project moet gemeenschapszin en samenwerking brengen, door het helpen bij het maken, onderhouden en oogsten. Ik ben in mijn werk op zoek naar een toevoeging aan een locatie die kan verwonderen, plezier brengt en de bezoeker de locatie opnieuw doet beleven. In Borger lijkt dat prachtig te gaan lukken.”

Aan dit project werken mee
Promens Care/Huneborg, Tangenborgh Thuiszorg, Prachtigborger.nl, Hunebedcentrum, Training Werkprojecten gemeente Borger-Odoorn, Esdal College, CBS De Borgh, Villa Van Streek, Cultuurpodium VanSlag, Staatsbosbeheer, Sociale teams Borger-Odoorn, Welzijngroep Andes en de Voedselbank.