Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Nieuws van de gemeente Coevorden - Rechtbank stelt gemeente Coevorden opnieuw in gelijk in zaak tegen Metis Beheer BV

De rechtbank Noord-Nederland heeft opnieuw de gemeente Coevorden in het gelijk gesteld in de door de gemeente aangespannen rechtszaak tegen Metis Beheer B.V. en Kasteel Coevorden B.V. (voorheen Wijland Beheer B.V.). De rechtbank bepaalde dat de B.V.’s circa € 955.000,- aan de gemeente moeten betalen.

In deze procedure eiste de gemeente dat de voormalige eigenaar van het Kasteel een aantal openstaande gemeentelijke vorderingen zou betalen. Het betreft bijvoorbeeld betaling van een overeengekomen afkoopsom voor de realisering van parkeerplaatsen, gemaakte kosten voor de restauratie van het huidige hotel “De Vlijt” en de inrichting van het voorplein van het Kasteel en de terugbetaling van een door de gemeente verstrekte geldlening. In totaal een bedrag van meer dan € 800.000,-. Met de wettelijke rente over dat bedrag en de proceskosten komt de vordering uit op circa € 955.000,- Twee vorderingen van de gemeente werden niet toegewezen: € 488,- voor drinkwaterkosten en € 2885,- voor buitengerechtelijke incassokosten.

Eerdere uitspraak
In mei 2015 werd de gemeente Coevorden in het gelijk gesteld bij een eerdere door Metis Beheer aangespannen rechtszaak. Deze zaak ging over het nakomen van afspraken door de gemeente in de plannen voor het Centrumplan.