Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Dertig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor roofmoorden in Drenthe

ASSEN/EMMEN/HOOGEVEEN (ADP) - De 31-jarige Admilson R. uit Hoogeveen is veroordeeld tot een celstraf van dertig jaar en tbs met dwangverpleging. De rechtbank legde de een jaar jongere Marcos R. alleen een celstraf van dertig jaar op. Volgens de rechters heeft Admilson zich schuldig gemaakt aan moord en beroving met doodslag. Zijn jongere broer heeft een moord op zijn geweten en diefstal met de dood ten gevolg. Na de uitspraak schreeuwde Admilson; 'Dit kan toch niet, ik moet levenslang'.

Tegen de beide broers was levenslang geëist. De rechtbank vindt een levenslange celstraf te ver gaan, omdat in de praktijk een levenslange celstraf in Nederland daadwerkelijk tot de dood achter de tralies betekent. Volgens de wet is het mogelijk om een gratieverzoek in te dienen 'vanaf 1986 is een dergelijk verzoek nog maar een keer ingewilligd. Om een terminale gedetineerde thuis te laten sterven', aldus de rechter.

Berend werd in november 2012 wandelend met zijn hondjes in het bos om het leven gebracht met een vuurwapen. De man werd kort voor zijn dood naar zijn pincode gevraagd. Een jaar later werd het echtpaar in Exloo het slachtoffer, nadat zij dagenlang door de broers waren geobserveerd. Het echtpaar werd door verstikking om het leven gebracht, nadat eerst 25.000 euro van de spaarrekening naar de lopende rekening was overgeboekt. Per abuis werd de pincode van de lopende rekening door de broers verbrand.

Schadevergoeding 
Daarnaast veroordeelt de rechtbank beide broers tot vergoeding van de materiele schade aan de nabestaanden. Voor toewijzing van de gevorderde vergoeding voor affectieschade en shockschade ziet de rechtbank onder het huidige nationale én internationale recht geen mogelijkheden.

Bron: ad-p.nl.