Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Nieuws

Foto's: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

 In een slaapkamer op de bovenverdieping van een woning aan de Dotterbloemstraat, ontstond woensdagavond om kwart voor acht brand in een computer en een laptop. Ook mappen met papierwerk raakten in brand.

De gealarmeerde Hoogeveense brandweer was in een mum van tijd ter plaatse en kom erger voorkomen.

Wel liep de gehele bovenverdieping roetschade op.

Stichting Salvage zal de verdere afhandeling regelen.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Een Canta invalidewagentje is woensdag rond het middag uur in vlammen opgegaan in Noordscheschut.

 De bestuurder had het voertuig naast supermarkt Attent aan het Zwarte Dijkje geparkeerd. Toen hij terugkwam en het wagentje startte, vloog deze in brand. Hij kon op tijd de vierwieler verlaten en bleef ongedeerd.

 De Hoogeveense brandweer doofde het vuur met een paar stralen hogedruk. Van het voertuig bleef weinig ander over dan wat dampend schroot.

 De brand trok door de rookontwikkeling nogal wat bekijks. Twee vriendinnen wilden graag op de foto en gingen er even goed voor staan.

Reacties

Een woonboerderij aan de Oosterwijk OZ in Oranjedorp is dinsdagavond rond zes uur grotendeels uitgebrand. De brandweer die snel ter plaatse was schaalde direct op naar middelbrand.

De brandweer kon het achterste deel van de boerderij nog voor het vuur behoeden. Maar het pand moet toch als verloren worden beschouwd.

Om tien over elf werd de brandweer weer opgeroepen; nu om na te blussen

 

Reacties

 

 

Foto’s en video: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

Vanochtend is er door nog onbekende oorzaak een caravan gekanteld op de A28 ter hoogte van Rouveen.

De inzittenden van het trekkende voertuig bleven ongedeerd. Vanwege het ongeval en berging werd er één rijstrook tijdelijk afgesloten.

Reacties

In de nacht van maandag op dinsdag werd met behulp van een auto de voordeur van de Phone House aan de Stationsweg geforceerd. Er werden een aantal mobiele telefoons gestolen. Ondanks een zoekactie door de politie, werden de inbrekers en de auto niet meer aangetroffen.

Een tijd later werd de auto door politieagenten aangetroffen in de stad Groningen. Het voertuig was in Zeist gestolen. De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Reacties


Deze zomer vindt in Midden-Drenthe de zomerschool van het muzikale programma Talent voor Gastvrijheid plaats. Gezocht wordt naar deelnemers in de leeftijd van 15 tot 25 jaar en 55-plussers die deel willen nemen aan de workshops. De muzikale workshops vinden plaats op 6 en 20 augustus en 3 en 17 september in het restaurant voor het AZC, Oranje 8 in Oranje.

Op 24 september, tijdens de open dag van de AZC’s van Nederland, presenteren Drentse talenten en nieuwkomers zich met een concert en verhalen in AZC Oranje.

Opgeven voor de zomerschool:

De zaterdagworkshops in augustus en september zijn van 14.00 tot 16.00 uur en worden geleid door musici en verhalenvertellers van verschillende nationaliteiten. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij ilse@kcdr.nl of musicgenerations.nl.

Deelnemers zijn tijdens de zomer en voor het vervolg ná 24 september welkom om mee te doen.

Talent voor Gastvrijheid gaat door na de zomer

In het programma Talent voor Gastvrijheid gaat muziek moeiteloos over in verhalen. Hoe de verhalen optimaal te presenteren kan men leren in de workshops tijdens én na de zomer.
MusicGenerations en K&C bevorderen de ontmoetingen tussen inwoners in Drenthe en vluchtelingen. Mede door de afgelegen locaties van de AZC’s, is er weinig contact tussen oud- en nieuwkomers. Ontmoetingen tijdens workshops en concerten laten al snel zien dat de liefde voor muziek en verhalen veel van de afstand overbrugt.


Reacties

Grote verkeerscontrole na klachten buurtbewoners

Terwolde, Marle, Zwolle, Deventer - Het Team Verkeer van Politie Oost-Nederland heeft afgelopen weekend gecontroleerd op de dijk tussen Zwolle en Deventer. Buurtbewoners geven aan dat daar regelmatig te hard wordt gereden. Dat leidt tot veel overlast en gevaarlijke situaties. Er is 26 keer een proces-verbaal uitgeschreven voor te hard rijden. Zes bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt omdat ze de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur overschreden.

Na meerdere klachten van buurtbewoners besloot het Team Verkeer op zaterdag 16 en zondag 17 juli een verkeerscontrole te houden waarbij vooral aandacht werd besteed aan de snelheid. Daarbij werden radarvoertuigen, lasers en opvallende en onopvallende motorrijders ingezet. De grootste overtreders zijn zoveel mogelijk staande gehouden en aangesproken op hun gedrag. Daarnaast zijn er op drie plekken radarwaarnemers geplaatst om snelheden te meten. De bestuurders die daar de maximum snelheid hebben overtreden kunnen nog een boete verwachten.

Verkeerscontrole zaterdag

Zaterdag werd er 13 keer een boete uitgeschreven voor te hard rijden. Twee van die bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt. Ze reden 116 km/uur en 117 km/uur in plaats van de toegestane 60 km/uur. Daarnaast werden er boetes uitgeschreven voor niet handsfree bellen (1x), niet dragen van de gordel (2x), rijden onder invloed (1x) en overige overtredingen (3x).

Verkeerscontrole zondag

Op de tweede dag van de controle kregen 13 bestuurders een proces-verbaal voor te hard rijden. Vier van hen moesten hun rijbewijs inleveren. Ze reden 135 km/uur, 126 km/uur, 130 km/uur en 141 km/uur op een 60km-weg. Daarnaast moest een bestuurder van een bromfiets het rijbewijs inleveren omdat hij of zij 78 km/uur reed op een weg waar maximaal 45 km/uur was toegestaan. Eén bestuurder kreeg een boete omdat de kentekenplaten ontbraken.

Politie zoekt getuige straatroof

Raalte - De politie is op zoek naar de bestuurder van een kleine blauwe personenauto. Mogelijk heeft hij of zij informatie over een straatroof die woensdag 13 juli plaatsvond op de Beukensingel.

Een (nog) onbekende man beroofde woensdag de bewoner van een woning aan de Beukensingel. De man moest onder bedreiging van een vuurwapen een tas afgeven. Daarna ging de dader er vandoor in een grijze auto, mogelijk een Volkswagen Polo of een Volkswagen Golf. De politie is druk bezig met het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat kort voor de beroving, rond 5.45 uur, een kleine blauwe personenauto over de Elzenlaan reed. De auto kwam vanuit de richting van de Acacialaan en reed richting de Deventerstraat. Kent of bent u de bestuurder? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Politie staakt onderzoek melding mishandeling

Zwolle - De politie is gestopt met het onderzoek naar een melding van een steekincident in een woning aan de Middelweg. Een 45-jarige man uit Zwolle zei maandag 11 juli dat hij was gestoken in zijn woning. Uit het onderzoek is tot nu toe niet gebleken dat er daadwerkelijk een steekincident heeft plaatsgevonden.

Een kennis van de man meldde maandag dat hij zou zijn gestoken in zijn woning. De man bleek een lichte verwonding te hebben in zijn halsstreek. Medewerkers van de ambulance hebben hem behandeld. De politie heeft onderzoek gedaan in de woning en buurtbewoners ondervraagd. Daarnaast hebben ze gesproken met de man. Uit het onderzoek blijkt tot nu toe niet dat er een mishandeling heeft plaatsgevonden. Het is onduidelijk hoe de man gewond is geraakt, maar de politie gaat niet uit van een misdrijf.

Verdachte aangehouden voor autokraak

Enschede - Agenten hebben in de nacht van zondag 17 op maandag 18 juli na een achtervolging een 38-jarige man uit Enschede aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een auto die geparkeerd stond aan de Borneostraat. Na zijn aanhouding op de Brammelerstraat bleek dat de man gestolen navigatieapparatuur, een gestolen jas en inbrekersgereedschap bij zich had.

Een getuige belde meteen na de inbraak de politie en gaf een duidelijk signalement door. Meerdere agenten zijn gaan zoeken en ze zagen de man al snel fietsen op de Haaksbergerstraat. De man stopte niet, dus ze hebben de achtervolging ingezet. Op de Brammelerstraat viel de man. Agenten hebben hem aangehouden. Hij droeg een gestolen jas en agenten vonden op straat een gestolen navigatieapparaat. Daarnaast had de man inbrekersgereedschap bij zich. Er is een onderzoek ingesteld.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Reacties


Foto: Sijtze Veldem

Het kunstwerk "Mislukte polaroids” van kunstenaar Harma Heun uit Assen heeft zondag 17 juli in K38 in Roden de publieksprijs gewonnen. Het kunstwerk kreeg van de bezoekers aan de tentoonstelling de meeste stemmen. Harma Heun kreeg twee weken geleden ook al de juryprijs uitgereikt. Met de bekroning van de publieksfavoriet kwam een einde aan het kunstconcours Landschap in mijn Hoofd, dat op 3 juli al de juryprijzen verdeelde.

Landschap in mijn Hoofd startte eind vorig jaar met een inbrengtentoonstelling in CBK Emmen en in Zaal Zuid Kunstpodium in Hengelo (Overijssel), waaraan 218 professionele en amateur kunstenaars deelnamen. Uit deze tentoonstelling kozen 12 vooraanstaande professionele kunstenaars uit Drenthe en Overijssel twintig kunstenaars die werden uitgenodigd voor een masterclasstraject. Vier maanden mochten deze kunstenaars met professionals werken aan de verbetering van hun werk en maakten ze nieuw werk voor de tentoonstelling in K38 en De Haere in Olst. Zo kregen de kunstenaars les van de professionals, maar er zijn ook werkbezoeken afgelegd en de kunstwerken van de deelnemers werden aan kritische blikken onderworpen.

De professionele kunstenaars wezen op 3 juli de twee kunstenaars aan die volgens hen de meeste ontwikkeling en vooruitgang hadden geboekt in het masterclasstraject. Harma Heun uit Assen en Susanne Sorensen uit Deventer werden aangewezen en krijgen een op maat afgestemd prijzenpakket ter waarde van 2.500 euro, dat kan variëren van werkmateriaal tot een aantal extra lessen van professionele kunstenaars. Harma Heun krijgt daar bovenop dus nog de publieksprijs van 250 euro.

De organisatie denkt na over een vervolg op Landschap in mijn Hoofd. "Gezien de belangstelling voor deelname en de reacties op Landschap in mijn Hoofd lijkt een vervolg logisch", zegt coördinator Peter Hiemstra.

"Een project als dit is alleen mogelijk met financiële steun van overheden en fondsen”, sluit Hiemstra af. "Wij zijn dan ook blij met de steun van VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Beringer Hazewinkel, Stichting Lambers-Burger Stichting IJssellandschap, Provincie Overijssel, Provincie Drenthe voor Landschap in mijn Hoofd".

Reacties