Het team van Cuzzo.nl wenst alle bezoekers een fijne kerst.

Nieuwste artikelen
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38 45 47 40


Foto's insturen

Heeft u foto's gemaakt van een incident, of anders iets leuks en wilt u deze met ons delen?

Stuur dan uw foto's met een korte maar duidelijke omschrijving naar foto@cuzzo.nl en wij zetten uw foto op de site.

Vermeld ook even of u wel of geen naamsvermelding wilt.

Alvast hartelijk dank voor uw inzending.

Zie ook

 

Nieuws

Foto’s: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

Afgelopen nacht is rond 4:30 uur opnieuw een auto in brand gevlogen. Ditmaal ging het om een bestelauto die geparkeerd stond op de Groenmarkt.

De politie doet onderzoek waardoor de brand is ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Reacties

Vrijdagmiddag is een automobiliste de kop in de sloot beland op de Europalaan. In de bocht achter de Intratuin verloor zij de macht over het stuur, raakte in de slip en belandde op de kop in de naastgelegen sloot.

De 24-jarige automobiliste uit Aalden wist op eigen kracht met behulp van enkele omstanders uit het voertuig te komen en bleef ongedeerd. De Europalaan is enige tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening en de berging.

Reacties

Een droge harde knal vrijdagmiddag aan de Tramstraat in Schoonoord deed de buurt schrikken. Een buurtbewoner dacht aan een (gas)ontploffing maar het bleek blikseminslag bij de overburen.

De inslag sloeg de schoorsteen aan stukken en tilde het dak van de woning. Met een klap kwam deze weer op zijn plaats maar het dak en de bovenverdieping waren een ravage. Brokstukken vlogen in het rond en de ramen van de bovenverdieping sloegen eruit, niemand raakte gewond. Wel werd het dak van de buren licht beschadigd door rondvliegend puin. Er brak geen brand maar de bovenverdieping zou wel zwartgeblakerd zijn door de blikseminslag. De bewoners waren niet thuis, zij waren in de buurt op vakantie.

Reacties

Foto's: Maikel Lichtendonk - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

De Hoogeveense brandweer werd vrijdag om tien over half drie opgeroepen voor een autobrand aan de Schuinedijk in Fluitenberg.

Toen zij daar arriveerden stond er een Alfa Romeo 147 midden op de rijbaan.

Van brand was geen sprake, wel was er enige rook ontwikkeling doordat er vloeistof was gaan lekken dat op de hete motor terecht was gekomen.

Ook was er vloeistof op de straat terecht gekomen; dit werd door de spuitgasten verwijderd.

De auto kon niet verder rijden en werd door een berger opgehaald.

Reacties

ConsuWijzer, het consumentenloket van Autoriteit Consument & Markt (ACM), roept consumenten op melding te doen van datingsites die gebruik maken van nepprofielen. Dat zijn profielen van kandidaten die niet bestaan. Consumenten worden daardoor misleid. ACM is ook op zoek naar (ex)medewerkers van datingsites met nepprofielen die informatie kunnen geven. Melden kan ook anoniem. ACM kan de meldingen gaan onderzoeken en optreden als bedrijven consumenten op deze manier misleiden.

Nepprofielen op datingsites

Het gaat bijvoorbeeld om datingsites waar u als consument betaalt per verstuurd (chat)bericht aan een kandidaat. De NOS en Fraudehelpdesk constateren dat op veel van dit soort datingsites nepprofielen staan. Achter deze profielen zitten betaalde medewerkers die proberen gebruikers zo lang mogelijk aan de praat te houden via de chat. Daardoor betalen ze steeds opnieuw geld. Soms duurt dit weken of maanden, terwijl het niet tot een echte ontmoeting komt.

Zelf goed opletten

ConsuWijzer geeft een aantal adviezen. Denk na voordat u lid wordt of geld betaalt aan een datingsite. Check eerst met wat voor bedrijf u te maken hebt. Bijvoorbeeld door de naam van de datingsite of de naam van het bedrijf erachter te googelen. U kunt ook op internet checken of de datingsite een keurmerk heeft. Bekende keurmerken zijn o.a. Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten.

Meer informatie

 • Durf te melden! Uw melding blijft in vertrouwen;

Meld uw klacht bij ConsuWijzer;

ACM pakt onduidelijke voorwaarden datingsites aan.

Bron: Autoriteit Consument & Markt.

Reacties

Foto’s en video: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

Donderdagavond heeft er een grote brand gewoed in een bedrijfspand waar papier wordt gerecycled aan de Industrieweg in Staphorst.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt waaronder korpsen uit Staphorst, Nieuwleusen, Zwolle, Meppel, de Wijk en Heino.

Om over voldoende bluswater te beschikken heeft de brandweer een kilometer aan slangen uitgerold naar een vijver aan de JC van Andelweg.

Vermoedelijk moet het pand als verloren worden beschouwd. Waardoor de brand is ontstaan is onduidelijk.

De eerste brandmelding werd gemeld via het automatisch brandalarm, maar bij aankomst van het eerste brandweervoertuig sloegen de vlammen al uit het dak.

De brandweer adviseert mensen in de nabijgelegen woonwijk om bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten en het ventilatiesysteem uit te zetten.

Reacties

Donderdagmiddag om tien voor twee is bij een ernstig eenzijdig ongeval op de A28 ter hoogte van Assen een 44-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt.

Door nog onbekende oorzaak, raakte zij de macht over het stuur kwijt, belande in de berm en sloeg over de kop.

De bestuurster zat bekneld in haar voertuig en werd er door de hulpdiensten uitgehaald. Ook een traumateam was per helikopter gearriveerd, om de nodige medische hulp te verlenen.

De bestuurster is ernstig gewond per ambulance over gebracht naar het UMCG in Groningen.

Update: politiebericht van 22 juli.

Groningse automobilistw gewond door verkeersongeval.

Assen - Een 44-jarige automobiliste uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A28 bij Assen.

 De vrouw reed in de richting van Tynaarlo toen ze door onbekende oorzaak met haar voertuig deels in de middenberm terecht kwam. Door een stuurcorrectie raakte de Groningse de controle over de auto kwijt. Daarna sloeg haar voertuig over de kop en kwam deze naast de snelweg in een sloot tot stilstand. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten uit haar wagen bevrijd en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Reacties


De veertien afgevaardigde deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2016 zijn bekend. Drenthe wordt vertegenwoordigd door Wolftone. Samen met Radio Eliza, AAPNOOTMIES, Abdomen, The Circle Remains, DOOXS, Here Be Dragons, Roots Creation, February Moon, Mantra, Hard & Heady, Duke John, Daimy Lotus en Vikings in Tibet staan zij op zaterdag 27 augustus in de Melkweg. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2016 wint. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de Muzikantengids. Ook dit jaar is er weer de Sena Performers Publieksprijs. De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds. Alle veertien bands krijgen een eigen bus zodat bezoekers uit het hele land naar de Melkweg kunnen komen.

Lees meer...